• Haberler
  • İpekböcekçiliği için yeni adres

İpekböcekçiliği için yeni adres

Ödemiş'te ipekböcekçiliğinin kadın üreticiler tarafından yeniden canlandırılıp yaygınlaştırılmasını hedefleyen 'İpekböceğim sen üret ben öreyim' projesi için...

Ödemiş’te ipekböcekçiliğinin kadın üreticiler tarafından yeniden canlandırılıp yaygınlaştırılmasını hedefleyen “İpekböceğim sen üret ben öreyim” projesi için Birgi’de tahsis edilen üretim alanı iptal edilerek Zeytinlik’te yeni bir üretim alanı oluşturulması kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz aylarda “Becerikli Kınalı Eller İpekböceği Üretimini Canlandırıyor Projesi” ile gündeme gelen Ödemiş’te kadın üreticilere yönelik İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yürütülen “İpekböceğim sen üret ben öreyim” projesinin üretim merkezinde değişikliğe gidiliyor. 2018 yılında Ödemiş Belediye Meclisi’nin Birgi-Üçkonak yolunda tahsis ettiği alanla ilgili ulaşım zorluğu yaşanmasından dolayı Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında yer değişikliği talebi gündeme geldi.

 

ZEYTİNLİK’TE ÜRETİM ALANI OLUŞTURULACAK

Oybirliği ile alınan karara göre Birgi’deki belediyeye ait taşınmazın tahsisi iptal edilerek Zeytinlik (Gölcük) Mahallesi’nde belediye şantiyesi yanındaki taşınmaz, ipekböceği yetiştiriciliğine uygun hale getirilecek. Projede yer alan kadın üreticilerin yararlanacağı şekilde bu taşınmaz İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. 5 yıllık dönemi kapsayan tahsis kararıyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Kadınlarımıza yönelik güzel bir proje. Bizler de üretken kadınlarımızın emekleriyle hep üretimin içerisinde yer almalarını istiyoruz. Birgi’de Üçkonak yolu üzerindeki alanla ilgili ulaşım zorluğu olduğundan böyle bir durum oldu. Kadın üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Başar Uçar

 

Bakmadan Geçme