• Haberler
  • Teknoloji
  • İnstagram +18 mesaj ve görüntü gönderimini zorlaştırıyor

İnstagram +18 mesaj ve görüntü gönderimini zorlaştırıyor

İnstagram güvenliği geliştirmek için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. İnstagram, kullanıcıları için kendilerini takip etmeyen kullanıcılardan...

İnstagram güvenliği geliştirmek için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. İnstagram, kullanıcıları için kendilerini takip etmeyen kullanıcılardan gelen reklam amaçlı ya da sözlü özel mesaj istekleri hakkında sınırlayıcı bir özelliği deniyor. İnstagram’ı bünyesinde barındıran Meta şirketinin bloğundan yaptığı açıklamaya göre deneme süreci olumlu sonuçlanırsa, ancak mesaj gönderilen kullanıcının mesajı kabul etmesi durumunda, mesaj isteğinde bulunan kişi görsel ve yazılı olarak daha fazla mesaj gönderebilecek.

Mevcut durumda sınırsız sayıda gönderilebilen mesaj isteği , deneme sürecinin olumlu sonuçlanması durumunda kısıtlanacak. Yapılan araştırma sonucunda özellikle kadın kullanıcılara uygunsuz, hatta tacize varan mesaj ve fotoğraflara maruz kaldığı tespit edildi.

Meta, durumu önlemek için kolları sıvadı. Meta’nın The Guardian’a yaptığı açıklamada “Bu geliştirme, insanların artık takip etmedikleri kişilerden uygunsuz görsel ve video olmalarını engellemiş olacak” ifadelerini kullandı.

Özelliğin denemesi tüm Instagram kullanıcıları için yapılsa da, Meta Instagram ve Facebook Messenger’da ebeveyn kontrolünü artırmayı hedefliyor. Meta blog gönderisinde bu korumaların “konu gençlere geldiğinde konunun özellikle önemli olduğunu” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme