İnsanların beyinlerini çipleyen proje

Ünlü milyarder Elon Musk’ın sahip olduğu çip beyin projesi Neuralink, insan deneylerine izin verilmesiyle ilgili FDA...

Ünlü milyarder Elon Musk’ın sahip olduğu çip beyin projesi Neuralink, insan deneylerine izin verilmesiyle ilgili FDA onayını aldı. Bu proje, tartışmalara ve sert eleştirilere yol açmıştı.

Neuralink’in resmi sosyal medya hesabından yapılandığına göre, FDA onayı beyin çipi projesi için önemli bir adım olarak görülüyor ve birçok insana yardım etmeyi amaçlıyor. Ayrıca, Neuralink ekibinin FDA ile yakın işbirliği içinde geçirdiği sürecin sonucunda onay aldığı ve deney aşamasına geçmek için gerekli başvuruların yapıldığı belirtildi.

Beyin çipi projesi, beyne yerleştirilecek mikroçipler aracılığıyla yayılan parazitleri, felci ve görme engelini tedavi etmeyi ve engelli bireyleri yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Ancak Neuralink, daha önce yapılan deneylerde 1500 hayvanın ölümüyle sonuçlanmıştı. Konuyla ilgili olarak soruşturma altına alınan deneyin insanlar üzerinde yaratacağı sonuçlar bir kesimde endişe uyandırıyor. Çiplerin standartlarına göre maymunlar üzerinde test edildiği ve beyindeki girişimin başarılı bir şekilde yorumladığı belirtilmişti. Bununla birlikte, çalışanlar, Elon Musk’ın hızlı ilerleme talepleri nedeniyle deneylerin planlandığı gibi gitmediğini ve tekrar edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Ayrıca, deneklerin, deney sonuçlandığında genellikle öldürüldüğü de iddialar arasında.

Neuralink’in FDA onayı sayesinde insan beyninin kullanılabilir potansiyelinin daha iyi değerlendirileceği yeni bir döneme geçilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme