• Haberler
  • Genel
  • İngiltere’den gelen turistler Türkiye’ye bayılıyor

İngiltere’den gelen turistler Türkiye’ye bayılıyor

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris, Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti. Ziyareti memnuniyetle karşılayan Akbıyık,...

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris, Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti. Ziyareti memnuniyetle karşılayan Akbıyık, Muğla’da doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra yöresel lezzetlerin de turistler için çekici olduğunu belirtti.

Yaptığı açıklamada Akbıyık Muğla’ya gelen turistlerin yaklaşık %43-46’sının İngiliz olduğunun altını çizerken, “geçmişte iki ülkenin çok önemli ticari ilişkileri var. İngiltere en çok ihracat yaptığımız ülkeler arasında önemli bir yere sahip” dedi.

İngiltere ve Türkiye, turizmde işbirliğini geliştirecek

İngiltere’den Türkiye’ye gelen turistlerin aynı zamanda ticaret ve güvenlik nedeniyle de büyük oranda Muğla’yı tercih ettiğini belirten Büyükelçi Morris ise Türkiye’ye gelen İngiliz turist sayısında önceki senelere kıyasla %20’lik artış olduğunu, bu yıl 4,5 milyon İngiliz turistin Türkiye’ye geleceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Geçen yıl İngiltere’den Türkiye’ye 3,8 milyon turistin geldiğini de belirten Morris, “bunun yarısı ise Muğla’yı ziyaret etti. Türkiye ve Muğla’ya gelen İngiliz turistlerin %99’u çok memnun olarak ülkelerine döndü” ifadesini kullandı.

Ziyarete İngiltere’nin Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay, İl Emniyet Müdürü Ali Canpolat, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Dalaman Kaymakamı Mesut Yakut da eşlik etti.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme