IMF heyeti Ankara’ya ziyarette bulunacak

10Haber yazarı Erdal Sağlam’ın iddiasına göre Uluslararası Para Fonu’ndan(IMF) bir heyet, Eylül ayında Ankara’ya ziyarete gelecek....

10Haber yazarı Erdal Sağlam’ın iddiasına göre Uluslararası Para Fonu’ndan(IMF) bir heyet, Eylül ayında Ankara’ya ziyarete gelecek. Ziyaretin nedeninin ise hükümetin IMF ile ilişkilerini yeniden biçimlendirme çalışması olduğu iddia edildi.

Öte yandan görüşmelerin yapılacağı tarihle ilgili olarak ise görüşmeler sürüyor. Kulis bilgisini AKP’ye yakın kaynaklardan aldığını belirten Sağlam, ziyaretin ilişkiler için iyi olacağını fakat stand-by türü yeni bir anlaşmanın yapılmayacağını söyledi.

İddiasında Sağlam, “Şahsen seçimden önce böyle bir açıklama yapılmayacağını ama seçim sonrasında anlaşma konusunun belirsiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü ekonomideki son yıllarda yaşanan kötü yönetimin çıkardığı faturayı asıl olarak seçimden sonra yapılacak programla ödemeye başlayacağız.” dedi.

Sağlam, ayrıca anlaşma olsa da olmasa da enflasyonla mücadele sürecinde en azından önümüzdeki 2 yıl boyunca tüm kesimlerin bedel ödeyeceğini, parasal mali ve sıkılaşmanın yoğun olacağını vurguladı. Sıkılaşmanın ve acı reçetenin nedenleri arasında en önemlilerinden biri ise kur korumalı mevduat sonucu biriken yüklerin temizlenmesi gerekliliği. Bu gereklilik, yüklü bir kaynak ihtiyacı doğuruyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme