• Haberler
  • İmar barışında son tarih 31 Ekim

İmar barışında son tarih 31 Ekim

İmar barışı konusunda gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, imar barışının vatandaşlara zorluk...

İmar barışı konusunda gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, imar barışının vatandaşlara zorluk değil, kolaylık sağladığına vurgu yaptı. Başkan Badem, “Hükümetimizin uyguladığı bu sistem, Ödemiş Belediyesi’nde de uygulanmaktadır. İmar barışı ile ilgili olarak süreç başladı. Kırsalda damı olanlar, müracaatlarını yapsınlar. Konuyla bilgilendirmeler yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşların e-devlet şifrelerini almaları, bu süreçte büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Personelimiz, imar barışı konusunda vatandaşlarımızla yakından ilgilenmektedir. Değerli vatandaşlarımızın 31 Ekim tarihinde sona erecek bu şansı iyi değerlendirmelerini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sefer sayısına artış geliyor

Barajlar ve demiryolu hakkında da bilgi veren Badem, “Barajın ne olduğunu ve kıymetini maalesef sular kesilince anladık. Hizmet yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl içerisinde inşallah Torbalı-Ödemiş demiryolu, elektrikli hale gelecek. Hattaki sinyalizasyon da yapılacağı için sefer sayısı da artacak. Yedi gidiş yedi dönüş olmak üzere şu an günde 14 olan sefer sayısı belki de 20’ye çıkacak” dedi.

Fuar alanı, Eylül’e yetişecek

Başkan Badem, sözlerine şöyle devam etti: “Fuar alanının ihalesi bitmiş ve çalışmaları da başlamıştı. Eylül’e yani fuar zamanına kadar yetişecek. Şu anda devam eden büyük projelerimizden birisidir fuar alanı. Buradaki çelik konstrüksiyonun ihaleden sonra imal edilmesi söz konusu. Önümüzdeki hafta montajına başlanacaktır.

Geleneksel yarış alanları projemiz devam ediyor. Bir hafta, 10 gün kadar sonra siz basın mensuplarıyla alana ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kadınlar Lokali’nin yapımı devam ediyor. Birgi, Bademli ve Hürriyet mahallelerinde beş ayrı restorasyon projemiz de var.

“Binlerce kişiye iş kapısı”

Bir yandan sosyal yaşam ve restorasyon çalışmaları, diğer yandan da aş ve iş anlamında insanlarımızın hizmetindeyiz. Özellikle Ödemiş OSB açıldığında dört ya da beş bin kişiye buradan sosyal güvenceli iş ve aş temin edilecek. Dönemimiz bitmeden burada bazı fabrikalar yükselecektir. Devam eden bir iki proje çizimi var. Tarım Kredi Kooperatifi ile yer teslim aşamasındayız. Özel sektördeki bazı firmalara da hemen fabrika kurmaları karşılığında kurasız yer teslimi yaptık.

Belde belediyelerinin açılması

Beldelerin yeniden açılması, bütünsel bir karar. Merkezi otoritenin ne düşündüğünü bilmiyorum ama açılacağı kanaatinde değilim. 2014’te devraldığımız dokuz beldeye yaptığımız yatırımları gerçekleştirmeye hiçbir belde belediyesinin tek başına güç yetirebileceği bir noktada değiliz. Ekmek kapısı olarak görürsek bu belediyelerin açılması doğrudur, daha çok kişi çalışır ama yapılan hizmet olarak baktığımızda bunu değerlendirmek çok kolay değil.”

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme