• Haberler
  • Gündem
  • İmamoğlu çıtayı yükseltiyor “Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız.”

İmamoğlu çıtayı yükseltiyor “Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız.”

CHP’nin içinde bir değişim gerektiğini söyleyen ve bu değişimde fiili liderlik etmeye talip olan, mevcut İstanbul...

CHP’nin içinde bir değişim gerektiğini söyleyen ve bu değişimde fiili liderlik etmeye talip olan, mevcut İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı’ya verdiği röportajda bir “değişim çıkışı” daha yaptı.

Değişim derkenki kastını “ne gerekiyorsa o” sözleriyle tanımlayan İmamoğlu, CHP’nin bugüne kadar denenen yöntemlerle başarı elde edemedi ise, yeni yöntemler araması gerektiğini söyledi. Bunu partinin ortak aklının yapması gerektiğini de ekleyen İmamoğlu, “Seçim kampanyası süresince bu seçimi kazanmanın Türkiye’nin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladıktan sonra seçimi kaybetmemize rağmen hiçbir şey olmamış gibi davranamayız” dedi.

CHP’nin içerisinde bu şekilde davranmak isteyen insanların var olduğundan ve seçmenin hayal kırıklığını gidermenin gerekliliğinden de bahseden İmamoğlu, Altaylı’nın “Bunun yolu lideri değiştirmek mi?” sorusuna ise, “Benim ağzımdan öyle bir şey çıkmadı” diye cevap verdi.

Talep ettiği şeyin 13 Mayıs’taymışız gibi davranılmaması, olanlarla ilgili oturulup konuşulması, ne yapılması gerektiğinin tespit edilmesi olduğunu anlatan İmamoğlu, “İl yönetimleri, belediye başkanları, kazanan ve kaybeden vekillerimiz bir araya gelmeli ve bir durum tespiti yapmalıyız. Değişimi burada konuşmalıyız. Bunları Genel Başkan’a anlattım. Fazlasını anlattım. Sahada gördüklerimi anlattım. Bunu yapmazsak yerel seçimlerin de riske gireceğini söyledim. Söylediğim hiçbir şeye hayır demedi. Olmaz demedi. Haksızsın demedi. Hep onayladı.” dedi.

Değişim sürecine gerekirse genel başkanın değişiminin de dahil edilmesi gerektiğini söyleyen İmamoğlu, yeni genel başkanın kendisi olması gerektiğini hiçbir zaman söylemediğinin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu ile son görüşmelerinin iyi geçtiğini de ekleyen İmamoğlu, “Bir değişimin önünü açacağını zannediyorum. Bu mesele İmamoğlu’nun ya da başka birinin şahsi meselesi değil. Bu bir toplumsal mesele. Biz gidişattan memnun olmayan geniş bir halk kitlesine yeniden umut vermek zorundayız. Bu hayal kırıklığını yerel seçimlere kadar tamir etmemiz şart.” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme