• Haberler
  • İlk operasyona pastalı kutlama

İlk operasyona pastalı kutlama

Başhekim Ömer Koçak'ın öncülüğünde Ödemiş Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz günlerde engellilere yönelik genel anestezi altında ilk diş...

Başhekim Ömer Koçak’ın öncülüğünde Ödemiş Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde engellilere yönelik genel anestezi altında ilk diş operasyonu gerçekleştirilmişti.

Yaklaşık dört ay süren hazırlık aşamasından sonra yapılan operasyonun son derece başarılı geçtiğini kaydeden Ödemiş Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, “Başta Hastane Başhekimi Ömer Koçak olmak üzere diş hekimleri Elif Bilge Öztürk ve Algın Arıkan, diş teknisyeni Fatih Çakmak, anestezi teknisyenleri Öyküm Bahar Başyiğit ve Dürdane Özkan ile anestezi uzmanları Berna Kipici, Hatice Çerçi Balcı ve Figen Önder’in katılımlarıyla gerçekleştirilen operasyonda özel hastamızın aciliyeti olan dişlerine beş dolgu, üç diş çekimi ve genel diş taşı temizliği yapıldı. Genel anestezide olan hastamızda kontrollü çalışma sahası sayesinde tedavimizi ağrısız, konforlu ve ideal bir şekilde gerçekleştirildi.

Anesteziden uyanma sürecinde başında bekleyerek ağız içi kanama kontrollerini yaptıktan sonra hastamız, ailesinin yanına Genel Cerrahi Servisi’ne yatırıldı. Operasyonda yapılan işlemler ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında aileyi bilgilendirdikten sonra hastamızın ve ailesinin odalarında istirahat etmeleri sağlandı. Doktorlarımızın gözetiminde birkaç saat daha hastanemizde misafir edildikten sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Bu özel hastaların genel anestezi altında gerçekleştirdiğimiz tedavileri için gerekli imkanları sağlayan Başhekimimiz Ömer Koçak ve özveriyle destek veren tüm sağlık personeline teşekkür ediyoruz” dedi.

“Engelli dostu bir hastaneyiz”

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Koçak ise, “Ödemiş Devlet Hastanesi’nde birçok yeni gelişme yaşanıyor. Bu kez engelli kardeşlerimize yönelik ilk kez yapılan ve başarılı geçen operasyonu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Burada emeği geçen değerli hekim arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonra da engellilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından diş şeklindeki pasta, Ödemiş Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Baştürk, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Koçak ve anestezi çalışmasında görev alan hekimlerle birlikte hep birlikte alkışlar eşliğinde kesildi.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme