• Haberler
  • Gündem
  • İlk bayram mesajı, Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nden…

İlk bayram mesajı, Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nden…

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği son zamanlarda trafik kazalarında artış olduğunu belirterek seyahat edecek vatandaşları uyardı....

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği son zamanlarda trafik kazalarında artış olduğunu belirterek seyahat edecek vatandaşları uyardı. Okulların da tatil olması nedeniyle önümüzdeki 9 günlük Kurban Bayramı’nda yoğun bir trafik hareketliliği bekleniyor. Dernek, sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek davranışlardan kaçınmaları için trafik kurallarına uymaları gerektiğini belirtti.

Basın açıklamasında  “Önümüzdeki 9 günlük Kurban Bayramı, okullarında tatil olmasıyla birlikte yoğun bir trafik hareketliliğine sahne olacaktır. Tatilin ülke vatandaşlarımıza acı ve üzüntü getirmemesi dileğiyle, sürücülerimizi can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek davranışları önlemek amacıyla trafik kurallarına uymaya davet ediyoruz. Özellikle şehirlerarası yolculuklarda hız sınırına, hatalı şerit değiştirme, öndeki aracı geçme, emniyet kemeri kurallarına dikkat çekmek isteriz. Ayrıca otobüs yolculuklarında tüm yolcuların emniyet kemeri takmalarının yasa gereği olduğunu, aksi davranışlara yaptırım uygulanacağını hatırlatmayı görev sayıyoruz. Aracıyla yola çıkacak sürücülerin yola çıkmadan, yoldayken ve eve dönerken trafik kurallarını doğrudan etkileyen bakım, belge, cihaz vb. konularda gereken özen ve önemi göstermelerini dileriz.” ifadeleri yer aldı.

Ölüm oranlarında artış var

Açıklamada Nisan ve Mayıs aylarında trafik kazalarına bağlı ölüm oranlarının arttığına dikkat çekilerek, özellikle şehirlerarası yolculuklarda hız sınırına, hatalı şerit değiştirme, öndeki aracı geçme, emniyet kemeri kurallarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca otobüs yolculuklarında tüm yolcuların emniyet kemeri takmalarının yasa gereği olduğu hatırlatıldı.

Son iki ayın istatistik bilgilerine göre artış eğiliminde olan trafik kazalarının önlenmesine yönelik daha fazla dikkat, daha fazla kurallara uyum ve özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı. Dernek ayrıca sürücülerin yola çıkmadan, yoldayken ve eve dönerken trafik kurallarını doğrudan etkileyen bakım, belge, cihaz vb. konularda gereken özeni göstermelerini istedi.

Yılın Nisan ayında meydana gelen 44.901 trafik çarpışmasında 258 kişi hayatını kaybederken 28.806 kişi yaralandı. Mayıs ayında ise çarpışma sayısı 48.380 olurken 275 ölüm, 31.746 yaralanma meydana geldi. Artış oranı çarpışma sayısında yüzde 10, yaralı sayısında yüzde 7, ölü sayısında yüzde 6 oldu.

Dernek, toplumun trafik kurallarına uyarak trafik kazalarını önleme konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme