İktidar, tarımda yaşanan sorunları kabul etti

Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program’da, tarım sektöründeki sıkıntılara ilişkin tespitlere değinildi. 2022 yılında tarım sektörü hariç...

Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program’da, tarım sektöründeki sıkıntılara ilişkin tespitlere değinildi.

2022 yılında tarım sektörü hariç tüm sektörlerde istihdamın arttığı vurgulandı. “Tarım sektörü yıl genelinde 1,3 oranında büyüme kaydederek görece daha zayıf bir performans ortaya koymuştur. Aynı dönemde tarım sektörünün iktisadi büyümeye katkısı sınırlı kalmıştır” denildi. Programda, tarım arazilerinin etkin kullanımı için “zorlayıcı düzenlemelerin hayata geçirileceği” hedefi var.

Türkiye ekonomisinin gelecek 3 yılı için yol haritası olan Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı. 400 kişi davet edilen program, Cumhurbaşkanlığı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

2024-2026 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme gibi temel makro ekonomik hedeflerin yer aldığı Orta Vadeli Program’da, Türkiye için büyüme tahmini 2023 için yüzde 4,4 olarak açıklandı. 2024 için yüzde 4 olan büyüme tahmini, 2025 için yüzde 4,5, 2026 için yüzde 5 olarak öngörülüyor.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme