• Haberler
  • Siyaset
  • “İktidar eksikliklerle dolu, adaletsiz şekilde hazırladı”

“İktidar eksikliklerle dolu, adaletsiz şekilde hazırladı”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, torba kanunun iktidar tarafından eksikliklerle dolu, adaletsiz, hakkaniyetsiz ve oy...

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, torba kanunun iktidar tarafından eksikliklerle dolu, adaletsiz, hakkaniyetsiz ve oy toplama kaygısıyla panik ve telaş içinde hazırlandığını açıkladı.

Torba kanunun iktidar tarafından eksikliklerle dolu, adaletsiz, hakkaniyetsiz ve oy toplama kaygısıyla panik ve telaş içinde hazırlandığını ifade eden Sındır, “Kanun teklifinin toplumun genel ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak. Saraydaki tek adamın korku ve panik içerisinde telaşla ve alelacele talimatı ile her zaman olduğu gibi hesapsız, kitapsız bir anlayışla derme çatma hazırlanmış bu kanun teklifi iktidar Milletvekilleri tarafından Meclise getirildi. Teklifin bütçeye Yıllık Maliyetinin; 149,3 milyar TL olduğu da bildirildi. Özensiz, eksiklerle dolu, adaletsiz, hakkaniyetsiz, önümüzdeki genel seçim öncesi oy toplama kaygısıyla ve seçim kaybetme korkusu, paniği ve telaşı içinde hazırlanmış bir teklif. Aslında işçimizin, memurumuzun, çiftçimizin, esnafımızın, tüm bordro mahkumu emekçilerimizin, işsizler ordumuzun, açlık ve yokluk içinde ölüme terk ettiğiniz yurttaşlarımızın insanca yaşam haklarını karşılamaktan çok ama çok uzak olan bir düzenleme. 149 değil 1490 milyar lira da verseniz, halkımızı içine sürüklediğiniz bu yoksulluk çukurundan çıkaramayacağınızı artık herkes gayet iyi biliyor” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme