• Haberler
  • Ekonomi
  • İkinci el araçtaki fiyat artışına ‘seçim’ freni

İkinci el araçtaki fiyat artışına ‘seçim’ freni

Metin Tuzcuoğlu, Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı, ikinci el araçlardaki fiyat artışıyla ilgili olarak şunları söyledi:...

Metin Tuzcuoğlu, Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı, ikinci el araçlardaki fiyat artışıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Seçimden önceki o eski yükseliş durdu.” Ancak seçim sonrasında bir güven ortamının oluştuğunu belirterek, bu durumun ikinci el araç fiyatlarındaki yükselişe yansıdığını ifade etti. Tuzcuoğlu, genel olarak bakıldığında seçim sonrasında önceki yükselişin durduğunu ve fiyatların şu anda daha stabil bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Tuzcuoğlu, bayram öncesinde piyasada hareketlilik olduğunu ve insanların her bayram olduğu gibi yeni araç arayışında olduğunu belirtti. Ancak onlar olarak bayram gelmesiyle araç fiyatlarını artırmak yerine, Türkiye genelindeki dernekler olarak araçların minimum karlarla satılması için esnaflarla iletişim halinde olduklarını vurguladı. Otomobil fiyatlarındaki bu çirkin artışın sona ermesi için esnaflar olarak çaba harcadıklarını ve güvenli alışveriş için tüm müşterileri sitelerine davet ettiğini ifade etti.

Tuzcuoğlu, araçların önceden bir ihtiyaç olduğunu ve lüksten çıktığını belirtti. Ancak fiyatların artmasıyla birlikte maalesef yatırım aracı haline geldiğini ifade etti. Gelecek dönemde daha düzgün piyasalarda, ekonominin daha iyi olmasıyla eskilere dönüleceğine inandıklarını dile getirdi. Şu anda araçların hem bir yatırım aracı hem de bir ihtiyaç olduğunu belirtti ve herkesin bir telefona ihtiyacı olduğu gibi bir araca da sahip olmanın gerçekten bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi. Kendilerinin sektörde yıllarca çalışmış insanlar olduklarını ve vatandaşların yetki belgesi olan esnafları tercih etmeleri durumunda herhangi bir sorun yaşamayacaklarını ifade etti. Dışarıdan alışveriş yapmak yerine muhatapları olan esnafları tercih etmeleri halinde güvenli alışveriş yapabileceklerini belirtti.

Başkan Metin Tuzcuoğlu, “Şu an bence araç almanın tam zamanı. Seçim sonrası stabil bir piyasaya geçtik. Afaki bir yükseliş yok. Çip kriziyle alakalı durum da sona erdi. Faizlerin yükselmesine rağmen krediler serbestleştirilirse hem piyasa nakit alışverişini hızlandıracak hem de araç satışını ciddi anlamda etkileyecek. Müşterilerimiz de bu noktada sıkıntı yaşıyorlar. Kredilerin bir an önce serbest bırakılması halinde emlak ve otomotiv sektörlerinin hızlanacağını” belirtti.

İHA

Bakmadan Geçme