• Haberler
  • İki mahallenin ortak isyanı

İki mahallenin ortak isyanı

Ödemiş'e bağlı Kazanlı ve Tire'ye bağlı Yeğenli mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, iki ilçe arasındaki içme suyu çalışmaları...

Ödemiş’e bağlı Kazanlı ve Tire’ye bağlı Yeğenli mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, iki ilçe arasındaki içme suyu çalışmaları kapsamında gerçekleşen sondaja tepki gösterdiler.   Tire ye bağlı Yiyenli ve Ödemiş e bağlı Kazanlı köylülerini harekete geçirdi.

Tire-Ödemiş sınırından Ödemiş’e içme suyu götürme projesi, Kazanlı ve Yeğenli sakinlerinin ortak tepkisine neden oldu. Bir süre önce Yeğenli’nin altında bulunan Gölyeri mevkiinde başlayan çalışmalar, dün sabah saatlerinde mahalle sakinlerinin çalışmanın yapıldığı yere gelmeleri ile durduruldu.

“Kalıcı çözüm bekliyoruz”

Kazanlı Mahallesi Muhtarı İbrahim Tabak, “Geçtiğimiz yıllarda da benzer bir sorun meydana gelmişti. Bu konuda artık İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kalıcı çözüm bekliyoruz. Daha önce yaşanan tapulaştırma nedeniyle bir takım sıkıntılarımız gündeme gelmişti. Bu yaşadığımız su sorunuyla da ilgili köy sakinlerimiz bir hayli tepkili. Ayrıca DSİ yetkilileri tarafından biz hayvancılar için pompa konusunda izin verilmiyor. Ancak Karakova Mahallesi’nde beş tonluk sondaja izin verilmektedir. Bu konuda her iki mahalle halkı ortak hareket ediyoruz. Muhtarları olarak sorun çözülesiye kadar konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bölgede susuzluk ve kuraklık nedeniyle tarımsal sulamanın bile zor yürütüldüğünü dile getiren Kazanlı ve Yeğenli sakinleri, “Yaşanan bu olumsuzluk, bizi bir hayli mağdur etmektedir. Böyle giderse yakın zamanda hayvanlarımıza bile su veremeyiz” dediler. Köylülerin iddiasına göre Tire ile Ödemiş sınırında bulunan alana toplamda altı içme suyu kuyusu açılacak. Burada açılan kuyulardan elde edilen su, Ödemiş’in içme suyu şebekesini besleyecek. Kuyuların ilki için başlatılan çalışmalar, köylüler tarafından tepki gördü. Toplanarak bir araya gelen köylüler sondajın yapıldığı alana gelerek konuya olan tepkilerini dile getirdiler.

Vali ile görüşülecek

Konuyla ilgili olarak yapılacak İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüşmenin seyrine göre hareket edeceklerini dile getiren Kazanlı Mahallesi sakini Ercan Özden, “Buraya kadar gelen, itirazların yasalar çerçevesinde yapılması gerektiğini dile getiren ve duyarlı davranan Ödemiş Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşımız Mustafa Hüyüktepe’ye teşekkür ediyoruz. Biz de zaten kanun dışı şeyler yapmayacağız. Başta İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız olmak üzere yetkili mercilerden konuya bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

 

Haber: Turgay KONURALP

 

 

Bakmadan Geçme