• Haberler
  • Siyaset
  • İçişleri Bakanlığında devir teslim töreni: Yeni Bakan Yerlikaya, görevi Soylu'dan devraldı

İçişleri Bakanlığında devir teslim töreni: Yeni Bakan Yerlikaya, görevi Soylu'dan devraldı

İçişleri Bakanlığı görevine atanan Ali Yerlikaya, devir teslim töreniyle görevi Süleyman Soylu’dan devraldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

İçişleri Bakanlığı görevine atanan Ali Yerlikaya, devir teslim töreniyle görevi Süleyman Soylu’dan devraldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineye İçişleri Bakanı olarak atanan Yerlikaya, İstanbul Valiliği görevini yürüttüğü son dönemde bu göreve getirildi.

Yapılan devir teslim töreninde konuşan Ali Yerlikaya, ülkenin sınırlarının kendilerine emanet olduğunu belirterek, hizmet bayrağını devralmanın büyük bir onur olduğunu ifade etti. Yerlikaya, Türkiye’nin her bir bölgesindeki insanları huzur ve güven içinde yaşatmanın, temel hak ve hürriyetleri korumanın, ülkenin bütünlüğünü ve kardeşliğini muhafaza etmenin görevleri olduğunu vurguladı. Hukuk ve insan haklarının temel referansları olduğunu söyleyen Yerlikaya, suç ve suçlularla mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, Allah’ın rızasını kazanmak ve milletin dualarını almak amacında olduklarını ifade etti.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise görev süresi boyunca tüm gayretlerini ortaya koyduklarını ve cumhurbaşkanının kendilerine verdiği fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Sorumluluğun ağır ancak onurlu olduğunu belirten Soylu, emaneti yeni bakanlarına devrettiklerini söyledi.

Devir teslim töreninin ardından Soylu ve Yerlikaya birbirlerine çiçek takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Soylu, yeni bakan Yerlikaya’ya bir kalem hediye etti. Tören, Yerlikaya’nın “Allah dilimizden çıkan sözleri, kalemimizden çıkan yazıları, tutumlarımızı, davranışlarımızı milletimizin gönlünde razı olacağı bir noktaya getirsin” şeklindeki sözleriyle tamamlandı.

İHA

Bakmadan Geçme