• Haberler
  • Siyaset
  • İBB Başkanı Adayı olacağı konuşulan Binali Yıldırım: Sıramızı savdık

İBB Başkanı Adayı olacağı konuşulan Binali Yıldırım: Sıramızı savdık

Türkiye’de yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber, partilerin seçim stratejilerinin ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının kim olacağı...

Türkiye’de yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber, partilerin seçim stratejilerinin ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının kim olacağı da konuşulmaya başlandı. Özellikle İstanbul ve Ankara’yı geri almayı planlayan AKP’nin İstanbul adaylığı için çoğunluğu eski bakanlar olmak üzere pek çok isim geçiyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugün yazdığı yazısında Binali Yıldırım’ın 2019 yılındaki seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu hatırlattı. Selvi, tekrar aday olup olmayacağı sorusuna cevaben Yıldırım’ın “Biz artık sıramızı savdık. Partimizin onlarca aday adayı var. Çok değerli arkadaşlarım var. Benim böyle bir düşüncem yok. Açıkça ifade etmek istedim” dediğini aktardı.

Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için pek çok ismin geçtiğini, bu isimler arasında gerçekten İstanbul’a Belediye Başkanlığı yapabilecek kişilerin olduğunu düşündüğünü vurguladı.

Öte yandan AKP’de henüz aday belirleme sürecinin başlamadığının da altını çizen Selvi, “Belki bu isimlerden biri aday olarak gösterilecek ya da sürpriz bir isim aday olacak. Bu konuda henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne düşündüğünü bilmiyoruz.” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme