• Haberler
  • Genel
  • HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan laiklik karşıtı açıklama

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan laiklik karşıtı açıklama

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimi hedef alan açıklamalarından...

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimi hedef alan açıklamalarından sonra, laiklik karşıtı açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, karma eğitim yüzünden pek çok kişinin kız çocuğunu okula göndermediğini söyleyerek, “gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” demişti.

Yapıcıoğlu: Laiklikle milletin sıkıntısı vardır

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, konu hakkında Uzay Haber kanalına yaptığı açıklamalarda milletin; laikliğin uygulanmasını gördükten sonra laiklik ile sıkıntısı olduğunu söyledi.

Laikliğin bu millette din düşmanlığı, milletin giyimine ve dinine, ezanına, namazına, camisine, iş hayatına ve eğitim hayatına karışılarak uygulandığını iddia eden Yapıcıoğlu, “Bugün bütün dünyada karma eğitimin zararları tartışılıyor görülüyor. ‘Biz karma eğitimi getirdik. Bu sistemle kadın ve erkek eşitliğini sağlayacaktık ama kız çocukları daha fazla ezilir oldu, istismar edilip daha fazla saldırılara maruz kaldılar. Öyleyse acaba biz kız çocuklarımıza yapmış olduğumuz bu haksızlıktan nasıl döneriz, nasıl tekrar bu okulları ayıralım’ diye tartışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Karma eğitim en çok kız çocuklarına zararlı

Karma eğitimin en çok kız çocuklarına zarar verdiğini iddia eden Yapıcıoğlu, örnek olarak haylaz bir erkek çocuğunun durulması için yanına bir kız çocuğu oturtulduğunu, kız çocuğunun başına neyin geleceğinin ise düşünülmediğini söyledi.

Bunun, haylaz erkeğin sakinleşmesi için kız çocuğunu kurban etmek olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Karma eğitim dayatmasından vazgeçilmelidir. Karma eğitimi herkese dayatmayın kardeşim! Şu anda ‘Kız İmam Hatip ve Erkek İmam Hatip okulları’ var. Lise okuduğum döneme kadar da meslek liselerinde kızlar ve erkeklerin okulları ayrıydı.” dedi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme