Hindistan’da öldürücü sıcaklar…

Hindistan genelinde değişen iklim koşullarının ve El Nino'nun da etkisiyle aniden mevsim normallerinin üzerine çıkan hava...

Hindistan genelinde değişen iklim koşullarının ve El Nino’nun da etkisiyle aniden mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklığı can almaya devam ediyor. Uttar Pradesh eyaletinde can kaybı 54’e yükselirken, sıcak çarpmasının etkileri olan yüksek ateş, kusma, ishal, nefes almada zorluk ve kalp rahatsızlıkları gibi sebeplerle hastanelere 300 kişinin başvurduğu belirtildi. Hastanelerde yaşanan yoğunluk sebebiyle ek yatak ve yatış alanlarına ihtiyaç duyuldu, sağlık çalışanlarının izinleri iptal edildi.

Meteoroloji’nin sağladığı verilere göre Ballia’da Pazar günü hava sıcaklığı 43 derece olarak kaydedildi. Sıcaklıkların normal üstü seviyelerde devam etmesi bekleniyor.

Yükselen hava sıcakları sebebiyle Bihar bölgesinde de 2 günde 42 kişi hayatını kaybetti. Bihar eyaletinde ise başkent Patna’da 200’den fazla kişi ishal ve kusma şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. Patna’da cumartesi günü 44.7 derece kaydedilen sıcaklığın benzer yükseklikte seyredeceği öngörülüyor..
Hindistan’ın Mumbai kentinde, Nisan ayında resmi bir törene katılan 13 kişi sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme