• Haberler
  • “Herkes deprem eğitimi almalı”

“Herkes deprem eğitimi almalı”

Üyelerinin yanı sıra Torbalı halkı için de zaman zaman önemli adımlar atan ve bazı sosyal çalışmaların...

Üyelerinin yanı sıra Torbalı halkı için de zaman zaman önemli adımlar atan ve bazı sosyal çalışmaların öncüsü olan Torbalı Ticaret Odası, son zamanlarda hem ilçe genelinde hissedilen depremlerle hem de ülke genelinde yaşanan diğer doğal afetlerle ilgili bir çalışmaya ev sahipliği yaptı. Torbalı Ticaret Odası, AFAD İzmir Şube Müdürlüğü ile birlikte Adnan Öztaş Toplantı Salonu’nda “Temel Afet Bilinci ve Deprem” başlıklı seminer gerçekleştirdi. Seminere bu alanda yaptıkları başarılı çalışmalarla bilinen AFAD uzmanları yüksek jeoloji mühendisi Heval Yarıtaş Çetin ve sivil savunma uzmanı Ali İhsan Körpeş, konuşmacı olarak katıldı.

1. derece deprem bölgesinde

Seminerde açılış konuşması gerçekleştiren Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Öncelikle Elazığ depreminde, İdlib’de, Van’da ve İstanbul’da hayatını kaybeden asker ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah, ailelerine ve yakınlarına sabırlar versin. Biz de Torbalı Ticaret Odası olarak üyelerimizin ve vatandaşlarımızın destekleriyle geçtiğimiz hafta bir tır dolusu yardımı Elazığ’daki AFAD yetkililerine teslim ettik. Son günlerde yaşadığımız doğal afetler gösteriyor ki bu tarz seminerlere her bireyin katılması gerekiyor. Biz de bu sebeple AFAD İzmir Şube Müdürlüğü ile birlikte bu semineri düzenliyoruz.

31 Mart 1928’de Batı Anadolu’yu sarsan 6.5 büyüklüğündeki Torbalı depremi, İzmir ve yakın çevresinin yaşadığı en büyük depremlerden biridir. Bu depremde 50 kişi yaşamını yitirmiş, binlerce insan evsiz kalmıştı. Yapılarımız, depreme dayanıklı olmalı. 2000 yılından sonra yapılan binalar güven veriyor” dedi.

“Afete hazır olmalıyız”

Acil Durum ve Afet Yönetim Başkanlığı’nın (AFAD) şimdiye kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Heval Yarıtaş Çetin, “Biz AFAD olarak gerçekleştirdiğimiz bu tür eğitimlerle afete hazır bilinçli toplumlar oluşturmayı hedefliyoruz. Afet bilinci kültürüne sahip biri, sorunun değil çözümün bir parçası olmak için çalışır. Eğitimimiz; afet öncesi, afet anı ve afet sonrası olmak üzere üç temel başlıkta toplanıyor. Bölgemizde afete dönüşebilecek en önemli tehlike depremlerdir. AFAD olarak 81 ilimiz ve ilçeleri için ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşların da dahiliyle bir acil durum planımız bulunmaktadır. Bu acil durum planları, AFAD tarafından düzenlenen tatbikatlar ile sürekli güncel kalıyor. Afet öncesinde her ailenin mutlaka bir afet planının olması lazım ve bu plana bütün aile fertlerini dahil etmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme