Her cebe uygun “Gevrek”

Yüksek enflasyonun bir türlü indirilemiyor. İğneden ipliğe ardı ardına zamlar yapılıyor. Her yapılan zammın ardından aynı...

Yüksek enflasyonun bir türlü indirilemiyor. İğneden ipliğe ardı ardına zamlar yapılıyor. Her yapılan zammın ardından aynı ürüne ikinci, üçüncü hatta dördüncü kez fiyat arttırımı yapılıyor. Herkes şaşkın şaşkın izliyor. İşin sonunun nereye varacağını kimse bilmiyor. Üretici de satıcı da tüketici de yaşananlardan şikayet ediyor ‘bıçak kemiğe dayandı’ diyor. Küçük esnaf da kendine göre iş yapmanın yollarını arıyor. İzmirli bir küçük esnaf, 10 liralık gevreği çeyrek olarak satıyor. Ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan vatandaşlardan bir bölümü sebze ve bakliyatı gramla, meyveyi taneyle ya da dilimle alıyor. Bir kısmı ise Pazar artıklarını topluyor, ‘askıda ekmek’ kuyruklarında saatlerce bekliyor. Yaşananlar ‘CAN’ yakıyor.

zamlara yeni çözümler

Çözüm bulmak isteyenler ise Kemeraltı’ndaki seyyar satıcı gibi yeni yollar deniyor. Gevreğe yapılan 3 liralık zamdan sonra satışları düşen, tezgahının camına yapıştırdığı ‘Her cebe uygun gevrek’ yazısı dikkat çeken seyyar satıcı çareyi yarım ve çeyrek gevrek satmak da buldu. 10 liradan satılan gevrek yarım olarak 5, çeyreği olarak ise 2.5 TL’den satılıyor.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme