Her 8 erkekten biri bu riski taşıyor
Bursa'daki bir şirketin erkek çalışanlarıyla bir araya mevrut Hayat Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Penbegül, prostatın...
Bursa’daki bir şirketin erkek çalışanlarıyla bir araya mevrut Hayat Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Penbegül, prostatın tanısı ve tedavisi dair detayları aktardığı seminerde, “Tüm dokunmabana türlerinde bulunduğu üzere kestanecik kanserinde de er kişileştirme otama açısından dirimlik ehemmiyet taşıyor. Son zamanlarda hızla gelişen teknolojinin gelişme göstermesi kararında er teşhiste ehemmiyetli etaplar kaydedildi, bu sayede kestanecik kanserinden hayatını yitirenlerin sayısı azaldı. Prostatın belirtileri ise lüzum hazırlamaya başlamada gecikme, lüzum hızının düşmesi şu demek oluyor ki işemenin zayıflaması, lüzum sonrası damlama ve ehliyetsiz rahatlama hissidir. Prostat dolayısıyla kesif idrara çıkacak ve anide tekâsüf bir müddet sonradan katlanılamaz duruma gelir” dedi.
Prostat kanserinin er tanılama konulabilen ve otama edilebilen bir dert olduğunu, kestanecik kanserinin değişmez sebeplerinin bilinmediğini ve gözyaşı ilerledikçe riskin arttığını tamlayan Penbegül, bir numara aşama akrabasında kestanecik kanseri görülenlerin bu kansere yakalanma riskinin başka kişilere mucibince ağır derecede arttığına ve 50 yaşından itibaren yılda bir defa PSA testi yapılmasının önemine nazarıitibar çekti.
Kaynak: IHA