Hem suçlu hem güçlüler

Torbalı ilçesinde yaşayan ve böbrek yetmezliği nedeniyle yüzde 96 engelli raporu bulanan Ali Gündüzeli (48), evlerin kapılarını tekmeledikleri...

Torbalı ilçesinde yaşayan ve böbrek yetmezliği nedeniyle yüzde 96 engelli raporu bulanan Ali Gündüzeli (48), evlerin kapılarını tekmeledikleri için uyardığı iki kişi tarafından dövüldü. Polisin gözaltına aldığı şüpheliler, ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Atatürk Mahallesi’nde yaşayan yedi çocuk babası Ali Gündüzeli, saat 01.00 sıralarında evlerin kapılarını tekmeleyen Tahsin A. ve yanındaki Suriyeli Halit Z.’yi uyardı. Ancak tüm uyarılara rağmen iki şahıs, kapıları tekmelemeye devam etti. Bunun üzerine böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın dört günü diyalize giren ve bu rahatsızlığı nedeniyle yüzde 96 engelli raporu bulunan Ali Gündüzeli, güçlükle dışarı çıkarak iki kişiyle konuşmak istedi. Ancak uyuşturucu madde kullandıkları ileri sürülen şahıslar, ağzını bile açmasına fırsat vermeden Gündüzeli’ye saldırıp tekme ve yumruk atarak dövdü.

Sınır dışı edilecek

Eşi, kızı ve gelini tarafından saldırganların elinden kurtarılan Ali Gündüzeli, Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sol gözü kan toplayan ve morluk oluşan, vücudunun çeşitli yerlerinde de ezikler bulunan Gündüzeli’ne darp raporu verildi. Ailenin şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Tahsin A. ve Halit Z.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerden Suriyeli Halit Z.’nin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldı. Polisteki işlemlerinin ardından şüpheliler, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

“Evimizi yakmakla tehdit ettiler”

Saldırıya uğrayan Ali Gündüzeli’nin fırıncılık yapan oğlu Ahmet Gündüzeli (25), şüphelilerin poliste ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmalarının kendilerini bir kez daha yaraladığını söyledi. Oğul Gündüzeli, şüphelilerin kendilerini evlerini yakmakla tehdit ettiğini de belirtip, “Üç erkek kardeş fırında çalışıyoruz. Olay anında biz de evde olsak belki olay daha da büyüyebilirdi. Babama saldıran kişiler, şu an elini kolunu sallayarak geziyor. Bizim güvenliğimizi kim sağlayacak?” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme