• Haberler
  • Ekonomi
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Emeklilere ve memurlara yaptığımız iyileştirmelerle refah seviyelerini uçurduk, ancak hala bir ‘teşekkür’ almadık!”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Emeklilere ve memurlara yaptığımız iyileştirmelerle refah seviyelerini uçurduk, ancak hala bir ‘teşekkür’ almadık!”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve emekli maaşlarına yapılan düzenlemelerin ve vergi artışlarının ardından...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve emekli maaşlarına yapılan düzenlemelerin ve vergi artışlarının ardından açıklamalarda bulundu. Şimşek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 2023 yılında gerçekleştirilen önemli iyileştirmelerle 15,9 milyon emekli ve 4,9 milyon kamu çalışanını etkileyen refah seviyelerinin yükseltildiğini belirtti. Ayrıca, en düşük memur maaşının yüzde 141,8, en düşük emekli aylığının ise yüzde 114,3 oranında artırıldığını ifade etti.

Şimşek, önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etme ve kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara izin vermemek için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı. Ayrıca, para politikası ile maliye politikası arasındaki uyumu pekiştirerek Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelesine destek verileceğini ve cari açığın azaltılmasıyla ülkenin risk priminin düşürüleceğini belirtti.

Ayrı bir paylaşımında, deprem kaynaklı harcamalar ve deprem bölgesindeki konut inşaatları hakkında bilgi veren Şimşek, bu yıl deprem kaynaklı harcamaların milli gelire oran olarak yüzde 3,1’e denk gelen 761.7 milyar TL’ye ulaşmasının beklendiğini ifade etti. Deprem bölgesinde 179 bin konutun inşasına başlandığını ve yaklaşık bir yıl içinde 319 bin konutun depremzedelere teslim edilmesinin planlandığını aktardı.

Şimşek ayrıca, Meclis’te görüşülmekte olan Milli Dayanışma Paketi’nin depremin yol açtığı ek maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini azaltmayı hedeflediğini ve bu düzenlemelerin aynı zamanda cari açığın kontrol altına alınmasına da destek sağlayacağını belirtti.

Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarıyoruz. Bu yıl deprem kaynaklı harcamaların 761.7 milyar TL’ye (milli gelire oran olarak yüzde 3,1) ulaşmasını bekliyoruz. Bu çerçevede deprem bölgesinde 179 bin konutun inşasına başlandı. Yaklaşık bir yılda 319 bin…

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) July 9, 2023

2023 yılında 15,9 milyon emeklimizi ve 4,9 milyon kamu çalışanımızı etkileyen önemli iyileştirmeler yaptık. Aylık ve ücretlerinde enflasyonun oldukça üzerinde artışlar yaparak refah seviyelerini yükselttik. 2022 yıl sonuna göre en düşük memur maaşını yüzde %141,8, en düşük emekli…

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) July 9, 2023

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme