Hayvanlara umut oluyor

Küçük Menderes Gazetesi ve TV9 İzmir ekibi olarak geçtiğimiz cuma günü Veteriner Hekim Şehriban Aygün’ü ziyaret...

Küçük Menderes Gazetesi ve TV9 İzmir ekibi olarak geçtiğimiz cuma günü Veteriner Hekim Şehriban Aygün’ü ziyaret ettik. Şehr-i Pati Veteriner Kliniği’nin de sahibi olan Aygün, “Kliniğimiz bir yıldır açık. Kliniğimizde operasyonlar, aşılama işlemleri, röntgen ve laboratuar olmak üzere her türlü hizmeti veriyoruz. Bunun yanı sıra sosyal medyayı da çok aktif kullanıyoruz. Sosyal medya üzerinden sokak hayvanlarına yardım etmek isteyen vatandaşlarımıza aracı görevi görüyoruz. Vatandaşlarımıza duyarlılık kazandırmak adına yapmış olduğumuz bu görevin ardından sahiplendirme de gerçekleşebiliyor” dedi.

Düzenli egzersizlerle yürümeye başladı

Aygün, yaklaşık bir ay önce kliniğine gelen Lokum isimli kedinin hikayesini şöyle anlattı: “Lokum, bir yaşında erkek bir kedi. Yüksekten düşmüş. Düştüğünde arka bacakları tutmamaya başlamış ve iyileşemeyeceği söylenmiş. Ailesi, kliniğime geldi. Lokum’u yoğun bir tedavi altına aldık. Hem fizik tedavi hem de ilaç tedavisi ile Lokum, kısa sürede iyileşme gösterdi. Tedaviden bir hafta sonra Lokum, yavaş yavaş yürümeye başladı.  Bu sadece benim değil, onu sahiplenen ailesinin de başarısıdır. Ailesi, Lokum’un evde yapılması gereken egzersizleri düzenli bir şekilde yaptırdı. Öte yandan her gün tedaviye geldiler, söylediklerime aynen uydular. Bu sayede Lokum, artık yürüyor. Lokum, kliniğime ilk geldiği andan itibaren yürüyeceğine inandım. Röntgenler de bize yürüyebilme şansı olduğunu gösteriyordu. Bu tip vakalarla daha önce de karşılaşmıştım.”

“Tüm hayvanların sevgililer günü kutlu olsun”

 Hayvan sevgisinin bambaşka bir duygu olduğunu da ifade eden Aygün, “Duyarlı vatandaşlarımız, ‘Şehr-i Pati Veteriner’ yazarak Instagram ve Facebook adreslerimizden bize ulaşabilir. Hayvan sevgisi, bambaşka bir şey. Hayvan sevgisini tatmayan anlayamaz. Daha önce hayvanlara dokunmaktan çekinen ancak şu an evinde hayvan besleyen çok sayıda tanıdığım var. ‘Ben onsuz yaşayamam. Ona bir şey olmasından çok korkuyorum’ laflarını çok kez duyuyorum bu kişilerden. Bence saf sevgi, böylesine güzel bir şey. Tüm hayvanların da sevgililer günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.  

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme