Hayatı Değiştiren 7 Davranış

Geçen hafta yazımda ben kumbarasından söz etmiştim ve bu hafta için de ben kumbarasını nasıl doldurabileceğimizden...

Geçen hafta yazımda ben kumbarasından söz etmiştim ve bu hafta için de ben kumbarasını nasıl doldurabileceğimizden ipuçlarından konuşuyor olacaktık. Artık başlayabiliriz.

‘’Aynı şeyleri deneyip farklı sonuçların çıkacağını beklemek delilik olsa gerek’’ diyor Albert Einstein. Ayrıca şöyle bir ekleme yapıyor; ‘’Hayatınızı değiştirmek istiyorsanız önce kendinizden başlamalısınız’’. Öyleyse 7 davranışımızı değiştirerek, hayatımıza katacak olduğumuz minik değişikliklerin zamanla nasıl köklü atılımlara neden olacağına bir bakalım.

  • Beslenme: Kahvaltıyı atlamayın. Her sabah mutlaka kahvaltı yapın. Alkol ve kafein tüketimine sınırlama getirin ve bir günde en az iki litre su tüketin. Temiz beslenin. Ne demek temiz beslenme? Hikayesini bildiğiniz ürünler tüketin. Salam, sosis örneğin, masanıza gelinceye kadar birçok işlemden geçen besinlerdir. Tüketmeyin diyemem fakat tüketmemenizde kesinlikle yarar var. Aynı şekilde paketlenmiş gıdalar. Onlardan da uzak durmanızda yarar var. Yediğiniz besinin öyküsünü ne kadar biliyorsanız, o besin o kadar temiz demektir. Temiz beslenin ki organlarınız da temiz olsun.
  • Sosyal yaşam: Yaşadığınız şehirdeki sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmaya çalışın. Özellikle sergi, tiyatro ve konserleri mutlaka değerlendirin. Ödemiş’in bunun için çok da uygun bir yer olduğu düşünülemez ama İzmir değerlendirilebilir. Ücretsiz eğitim ve seminerler düzenleniyorsa, kişisel gelişiminiz için onlara katılın. Haftada bir günü mutlaka yakın akraba, arkadaş ve ya dost ziyaretine ayırın. Yazışmaları sadece telefonda bırakmayın ve sesini ne zaman duyduğunu hatırlamadığınız dostlarınızı arada mutlaka arayın. Ayrıca haftada bir de olsa kendinize zaman ayırın. Bir film izleyin, bir kitap okuyun ya da bir dergi karıştırın mesela.
  • Kişisel bakım: Kendimizi keyifsiz hissettiğimizde önce kendimizi de boş veririz. Bu boş vermişlik doğal olarak kişisel bakımımıza da yansır. Yapmayın! Yeterli sıklıkla duş alın. Dişlerinizi mutlaka fırçalayın. Temiz ve düzenli giyinmeye gayret edin ve aynaya bakıp gülümsemeyi unutmayın.

Haftaya kaldığımız yerden yeni maddelerle devam etmek üzere.

Yenilik ve sevgi ile kalın..

Bakmadan Geçme