• Haberler
  • Yaşam
  • Hayat kurtaran haşlanmış yumurta soyma tüyoları!

Hayat kurtaran haşlanmış yumurta soyma tüyoları!

Mutfağın demirbaşı besini olan yumurta, her öğünde kullanılabilen harika bir protein kaynağı. Kahvaltıda haşlanmış yumurta tüketmek...

Mutfağın demirbaşı besini olan yumurta, her öğünde kullanılabilen harika bir protein kaynağı. Kahvaltıda haşlanmış yumurta tüketmek isteyenlerin en rahatsız olduğu aşama ise soyma işlemi. İşte sizleri bu dertten kurtaracak harika yumurta soyma yöntemleri;

BUHARDA PİŞİRME

Uzman aşçılara göre, yumurtaları kaynatmak yerine buharda pişirmek, sert kabukları daha az zahmet vererek soymanız için yapabileceğiniz en basit değişikliktir. Bu yöntem sayesinde her seferinde kusursuz soyulan haşlanmış yumurtalarınız olacak.

Buharda pişirmek yumurtaları haşlamanın en geleneksel yolu olmasa da yumurtayı nazikçe pişirdiği için daha iyi bir yol olarak kabul edilir. Kaynar su, yumurtaların birbirine çarpmasına ve erken çatlamasına neden olabilir. Yumurtaların çatlaması ise pişme esnasında beyaz kısımlarının suya sızmasına yol açabilir.

SOYMADAN ÖNCE SOĞUK SUYA TUTMAK

Haşlanmış yumurtaları hala sıcakken soymak neredeyse imkansızdır ancak bunun çok kolay bir çaresi vardır. Haşlama işleminin hemen ardından yumurtalarınızı bir kase buzlu suyun içerisine koymak en ideal çözümlerden biridir. Yumurtaları buharda pişirip ardından hemen buzlu suda şoklarsanız kolayca ve mükemmel bir şekilde soyulduklarını göreceksiniz.

Yalnızca bir veya iki yumurtanız varsa, soğutmak için bir kase kullanmanıza bile gerek yoktur. Bunun yerine, soymadan önce yaklaşık 15 saniye aşırı soğuk musluk suyu altında tutmanız da yeterli olacaktır.. Bu, yumurtaların soğuması için yeterli bir süre olmasa da daha kolay soyulmalarını sağlamak için yeterince uzun bir süredir.

Pişmiş yumurtaları soğuk suyla şoklamanın bir başka yararı da pişirme sürecinin durmasını sağlamasıdır. Bu da yumurta sarısı ile beyaz arasında hoş olmayan yeşil-gri tonlu halkanın oluşmasını engelleyecektir.

ÇALKALAMA YÖNTEMİ

Yumurtalarınızı halihazırda pişirdiyseniz ve onları soymakta zorlanıyorsanız, çalkalama yöntemi başka bir hızlı çözümdür. İki veya üç yumurtayı plastik bir kaba koyun ve kuvvetlice çalkalayın. Hareket, beyazın ve sarının dış filmden ve kabuktan kolayca ayrılmasını sağlayacaktır.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme