Havalimanı otoparkında stok araç iddiası

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Havalimanı otoparkı'nın -1'inci katında çok sayıda plakasız ve ambalajlı araç park...

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Havalimanı otoparkı’nın -1’inci katında çok sayıda plakasız ve ambalajlı araç park edilmiş halde bulundu. Durumu fark eden kişiler tarafından görüntülenen araçların ne zaman ve kim tarafından bırakıldığı bilinmiyor. Araçların Stokçular tarafından Havalimanı Otoparkı’na saklandığı iddia ediliyor.

Diyarbakır havalimanı otoparkından sorumlu kişilerce , araçların kiralama şirketleri tarafından Otoparka bırakıldığı ve plakaları takılarak kiraya verildikleri iddia ediliyor. Araç satışlarında, satınalan kişilerin ise işlemleri bayide tamamlaması gerekmiyor. Sıfır araçların tescil işlerini satın alınan bayi yapıyor. Ancak alıcı bunu tercih etmezse evraklarla birlikte önce notere ardından plaka basımı için şoförler odasına gidebiliyor. Bu durum, araçların stok amacı ile havalimanına yerleştirilmiş olabilme ihtimalini güçlendiriyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme