• Haberler
  • Genel
  • Hasarlı binanın yanında sağlamlar da yıkıldı

Hasarlı binanın yanında sağlamlar da yıkıldı

Kahramanmaraş'ın ilçesi Elbistan'da depremde ağır hasar alan bina, güvenliik önlemlerinin yetersizliğinden kaynaklı sağlam binanın üzerine devrildi....

Kahramanmaraş’ın ilçesi Elbistan’da depremde ağır hasar alan bina, güvenliik önlemlerinin yetersizliğinden kaynaklı sağlam binanın üzerine devrildi. Kolonları hasar alan 4 katlı bina kullanılamaz duruma geldi.

Binanın kolonları zarar görürken duvarları da yerle bir oldu. O sırada evde olan vatandaşlar ise can havliyle kendilerini dışarı attı.

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir binanın yıkımı için çalışma başlatıldı. İş makinesi, ilk başta ağır hasarlı binanın bir bölümünü yıktı. Ancak, çevredeki sağlam yapılara koruma önlemi alınmadığı için yıkım esnasında iş makinesinin darbesi ile yıkılan binanın enkazı, 4 katlı apartmanın üzerine devrildi. Bu sırada evlerinde oturan vatandaşlar ise, binalarının yıkılacağı endişesi ile sokağa çıktı.

Olayda; sağlam binanın kolonları zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Kıraathane olarak kullanılan giriş katın duvarları da yerle bir oldu. Depremde sağlam kalan binalarının yeterli önlem alınmadan yapılan yıkım nedeniyle hasar aldığını gören vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu.

Yıkım ekibi ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Binanın incelenmesi ve yıkım firmasının sorumluluğunun tespit edilmesi amacıyla ilgili makamlara suç duyurusunda bulunuldu. Bölgeye çok sayıda ve zabıta ekibi sevk edildi. Zabıta ekipleri, hasar gören binanın çevresine şeridi çekti.

Öte yandan; yıkım firmasının yasaklanmasına rağmen yerinde ayrıştırma yaptığı da gözlerden kaçmadı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme