• Haberler
  • İzmir
  • Harmandalı tartışmaları yön değiştirdi, hedefte Yamanlar var

Harmandalı tartışmaları yön değiştirdi, hedefte Yamanlar var

Yeni İzmir Gazetesi’nden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre Toplantıda, sonuçlarına karar verilen Harmandalı Çöp Tesisi’nin alternatifinin Menderes...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre Toplantıda, sonuçlarına karar verilen Harmandalı Çöp Tesisi’nin alternatifinin Menderes değil Karşıyaka Yamanlar olduğu konusu ele alındı. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Menderes’teki çöp tesisi Karşıyaka Yamanlar’ın yerine daha uygun bir alternatif olduğunu ifade etti.

AK Partili Erhan Çalışkan, “Gündem Dışı Konuşmalar” bölümünde yaptığı konuşmada, İzmir’in 30 ilçesinin atıklarını 5 merkezde toplamaya çalıştığını ve bunun yerel halkın hoşnutsuzluğuna neden olduğunu belirtti. Çalışkan, her ilçenin çöpünün toplanacak tesisleri birlikte oylamayı önerdi.

Özgür Hızal ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çöp yönetimi konusunda başarısız olduğunu ifade ederek, Menderes’teki çöp yığınlarının ardından çöpün Karşıyaka Yamanlar’da toplanabileceğini söyledi.

CHP Grup Başkanı vekili Murat Aydın ise İzmir’in günlük çöp kapasitesinin 5 bin ton olduğunu belirterek, çöp imhasından kurtulmak için yeni alanlara ihtiyaç olduğunu ve bu konuda çalışmanın yürütüldüğünü vurguladı.

Meclis toplantılarında yaşanan çöp tartışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çöp yönetimi politikalarını ve alternatiflerini gündeme getirdi. Bu tartışmaların ilerleyen süreçte çöp yönetimi konusunda alınan kararları etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme