Hamur işlemek müzik yapmak gibi

Yenikiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin'in haberine göre, Yıldırım, İtalyan usulü pizzayı Türk damak zevkiyle buluşturarak, Türkiye'nin...

Yenikiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin’in haberine göre, Yıldırım, İtalyan usulü pizzayı Türk damak zevkiyle buluşturarak, Türkiye’nin ilk gezgin pizzacısı olduğunu ifade etti. Hamur işlemenin müzik yapmak gibi olduğunu belirten Yıldırım, “Su ile unu karıştırdığımda piyano çalmaya başlıyorum, piyanonun başındaymış gibi parmak hareketleriyle hamur kıvamına geliyor” diye anlatıyor.

Küçük yaştan beri hayatında hem müzik hem de mutfağın olduğunu söyleyen Yıldırım, 10 yaşından beri mayalı hamur yaptığını, 30’lu yaşlarında hayatına pizzanın girdiğini belirtti. Yıldırım, ‘’Mutfak işlerine hobi olarak devam ederken müzik benim mesleğim haline geldi ve 19 yaşımdan beri müzik dersleri veriyorum aynı zamanda Köprü Vizyon Müzik Kursu’nun işletmecisiyim’’ dedi.

Yıldırım, ‘’Ortaokuldan beri hayalim olan yeme içme mekanı, pizza yapmakla vücut buldu ve bir kaç yıl sonra da Napoli pizzayla tanıştım, bu benim mutfak alanında dönüm noktam oldu’’ diye belirtti.

“Anadolu’nun ve İtalya’nın bilgi birikimi ile”

Yıldırım, ‘’Napoli dünyaya damgasını vurmuş bir yemek tekniği fakat ben bunu Türk damak zevkine uyarladım. Pizzalarımı, Anadolu’nun ve İtalya’nın bilgi birikiminden yararlanarak yapıyorum. Anadolu bölgesi, hamur işleri konusunda yüksek bir bilgi birikimine sahip, bunu İtalyan kültürünü de içine katarak yapıyorum. Örneğin pidelerimiz. Ankara’da yapılan Pita Ekmeği, Pizza ile aynı kelime ve kökenden geliyor’’ diye konuştu.

“pianissimo ‘dan etkileniyor”

Son 5 yıldır Napoliten Pizza’ya emek veren Yıldırım, yakın zamanda mobil pizzacılıkla da uğraştığını söyledi. Ağırlıklı olarak ev partileri ve iş yeri kutlamaları için Pizza Partisi (PP) düzenleyen Yıldırım, müzikal terim olan Pianissimo (hafif gürlükte çalmak)’dan etkilendiğini, pizzayı yaparken sadece lezzete odaklandığını ve zamanı yavaşlattığını dile getirdi.

Her an her yerde bu işi icra edebileceğini belirten Yıldırım, ‘Ben food truck(gıda kamyonu) değilim, istediğim yere gidip pizzamı yapabilirim. Bir teras, bir veranda veya plazanın 6. katı benim mutfağım olabilir’’ dedi.

“Durmayı bilmek gerek”

Yıldırım, “İyi bir sanatçı veya iyi bir şef ‘işini iyi bilen kişi değildir, yaptığı ürünü veya sanat eserini nerede bırakacağını biliyor olmasıdır. Bu sanatçıyı diğerlerinden ayıran bir özelliktir. Hamurun kıvamını ve bir müzik eserini nerede durduracağımı bilen birisiyim’’ dedi.

Pizza yapmanın hamur açıp üzerine malzeme koymakla ilgisi olmadığını belirten Yıldırım, doğal ürünler kullandığını, kendine has özel sosunun olduğunu ve mayalama işleminin uzun süreli soğuk fermantasyondan geçtiğini söyledi.

Yıldırım, ‘’Sunduğum sadece iyi pizzalar değil, tüm kültürüyle, kendi enerjim ve heyecanımla, insanlara kendimi izleterek bu hizmeti sunuyorum. İnsanlar beni sadece pizza için değil, ortamın ambiyansını yükseltmek için çağırıyorlar’’ diyerek sözlerini bitirdi.

 

Bakmadan Geçme