• Haberler
  • Özel Haber
  • “HalkTV’de laiklik anlatan CHP Milletvekili, mecliste Diyanet Akademisi’nin lehine oy kullandı”

“HalkTV’de laiklik anlatan CHP Milletvekili, mecliste Diyanet Akademisi’nin lehine oy kullandı”

Gazeteci Önder Algedik, sosyal medya platformu Twitter’da CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’u eleştirdi. Yaptığı paylaşımda Algedik,...

Gazeteci Önder Algedik, sosyal medya platformu Twitter’da CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’u eleştirdi.

Yaptığı paylaşımda Algedik, Bulut’un HalkTV’de Buket Güler’in programında laikliği savunmasına rağmen Meclis’te Diyanet Akademisi için kabul oyu verdiğini hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı tanıma göre 2022 yılının Mart ayında Meclis’ten geçen bu akademi, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne ait bazı faaliyetleri devralacak ve “Başkanlığın Din Hizmetleri Sınıfına ait unvanlarla ihdas edilen pozisyonlarına atanacak aday din görevlilerinin mesleki eğitimi ile hizmet içi eğitim faaliyetlerini ve yurt dışından gelen mahallin din görevlilerine yönelik eğitim faaliyetlerini yürütecek Diyanet Akademisi, Başkanlığın görev alanıyla ilgili araştırma, yayın, konferans, panel, seminer, sempozyum ve benzeri dini, ilmi, sosyal, kültürel etkinlikler, kurs ve sertifika programları düzenleyecek, Başkan tarafından verilen diğer görevleri yerine getirecek.”

Utku Beycan

Bakmadan Geçme