Halkın istediği oldu…

Geçen haftaki 'İstanbul Seçimleri Yaklaşırken' başlıklı yazımı 'Türk insanı vicdan sahibidir. Tarih boyunca haksızlığa uğrayanların, mağdurların...

Geçen haftaki “İstanbul Seçimleri Yaklaşırken” başlıklı yazımı; “Türk insanı vicdan sahibidir. Tarih boyunca haksızlığa uğrayanların, mağdurların yanında saf tutmuştur. Ben inanıyorum ki 23 Haziran’da İstanbul halkı; seçimi sandıkta kazandığı halde YSK tarafından hakkı gasp edilen Ekrem İmamoğlu’nu ciddi bir oy farkı ile yeniden belediye başkanı seçecektir ”diye bitirmişim.

Nitekim Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’den oluşan, fiilen AKP’li, DSP’li, HDP ’li, MHP’li , Saadet Partili tüm İstanbul halkının destek verdiği “Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu” , seçimleri yeniden kazanarak 800.000 gibi tarihi bir farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Sonuç, halkın isteklerini göz ardı eden siyasilere karşı halkın zaferinin bir göstergesi oldu. AKP ve MHP ortaklığı, gerekli dersleri çıkartmazlar ise gelecek seçimlerde tarih sahnesinden tamamen silinip gideceklerdir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın İmamoğlu’nu kutluyor, halka verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyorum.

Haziran Rüyası…

Salı akşamı Park Kafe bahçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği, Ödemiş Sanat Etkinlikleri Merkezi (ÖSEM) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ortaklaşa hazırladıkları “Şiir ve Müzik Gecesi” vardı. Gece, tek kelime ile muhteşemdi. Etkinliği düzenleyen derneklerimizin yöneticilerini, şiir okuyan, profesyonellere taş çıkartırcasına saz çalan ve şarkı söyleyen arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.

Haziran ayı içinde yitirdiğimiz sanatçılarımız Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Cahit Külebi, Ahmet Arif, Ahmet Haşim’in şiirlerinden oluşan şarkılı-şiirli repertuar, gerçekten dinlemeye değerdi.

ÖSEM’ in kurulduğu tarihten bu yana başarılı işlere imza attığını biliyordum ancak çok istediğim halde etkinliklere bir türlü katılma olanağı bulamıyordum. Kurucu başkan meslektaşım Safiye Özçelik’i özellikle kutluyorum. Sanatın, tiyatronun, şiirin olduğu yerde sevgi oluyor, dostluk oluyor, barış oluyor. Ülkemizin bu kavramlara çok ihtiyacı var.

Derneklerimizin bu tür etkinliklerine destek veren ve geceyi sonuna kadar izleyen belediye başkanımız Mehmet Eriş ve belediye meclis üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bakmadan Geçme