Halkapınar Aktarma Merkezine yeni bir görünüm

25 milyon liralık proje kapsamında 16 bin metrekarelik alanda tematik bahçeler, güneş enerjili gölgelikler, bekleme alanları...

25 milyon liralık proje kapsamında 16 bin metrekarelik alanda tematik bahçeler, güneş enerjili gölgelikler, bekleme alanları ve karbon tutucu bitkilerle kaplı yeşil duraklar oluşturuldu, engelli dostu düzenlemeler yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Atıl Alanları Kente Kazandırma” projesi kapsamında, İzmir’de toplu ulaşımın en yoğun noktası Halkapınar Aktarma Merkezi, doğayla uyumlu sürdürülebilir bir tasarıma kavuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında her gün binlerce kişinin kullandığı Halkapınar Aktarma Merkezi’nde bekleme alanları, tematik bahçeleri, gölgelikli yürüyüş alanları, yeşil duraklar ve engelli dostu düzenlemeler yapıldı.

Yayalar için konforlu ulaşım
16 bin metrekarelik alanda Metro-İZBAN çıkışı, viyadük altları, metro-tramvay arasındaki yaya kaldırımları ve otobüs aktarma alanlarını içeriyor. Yaya yolu ve bekleme alanlarının çevresinde yeşil koridorlar oluşturuldu. Metro ve İZBAN çıkışlarında bekleme, dinlenme alanları, tıbbi ve aromatik bitkilerden oluşan tematik bahçe peyzajları yapıldı. Tramvaya giden yaya yolu genişletildi ve gölgelik yapıldı. Yönlendirme, aydınlatma elemanları ile yaya ulaşımının güvenliği ve konforu artırıldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme