• Haberler
  • İzmir
  • Halk plajlarındaki daralmaya karşı Çeşme’de protestolar sürüyor

Halk plajlarındaki daralmaya karşı Çeşme’de protestolar sürüyor

Türkiye’nin özellikle Ege kıyılarında bulunan halk plajlarındaki daralma devam ediyor. Halkın olması gereken plajlar beach club...

Türkiye’nin özellikle Ege kıyılarında bulunan halk plajlarındaki daralma devam ediyor. Halkın olması gereken plajlar beach club yapılmak üzere özel işletmeleri kiralanırken, özellikle Sarımsaklı’da yapılaşma da halk içerisinde tepkiye neden oluyor.

Geçtiğimiz haftalarda ilk olarak Datça’da ve Çeşme’de başlayan tepkiler “havlu hareketi” ismini almış, halkın havlu atmasıyla gerçekleşen eylemler Altınova, Ayvalık, Sarımsaklı gibi yerlere de sıçramıştı.

Havlu hareketi devam ediyor

Havlu hareketi, Çeşme’de hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Çeşme’de 12 halk plajı bulunurken, halka ait yerler özel işletmeler ve belediyeler tarafından daraltılarak beach club’a dönüştürülüyor.

Yazılan farklı gazetelerdeki haberlere ve yazılara göre bu beach club’larda müşteriden fahiş ücretler isteniyor. Çeşme’de beach club’ların giriş ücreti 300 liradan başlarken 650 liraya kadar yükseliyor. İskele fiyatı ise 3150 liraya varıyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme