• Haberler
  • Hafta sonu yapılacak sınavlar hakkında Kaymakam Ateşoğlu'ndan mühim bilgiler

Hafta sonu yapılacak sınavlar hakkında Kaymakam Ateşoğlu'ndan mühim bilgiler

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, cumartesi ve pazar günlerinde üç oturum halinde yapılacak olan sınavlarla ilgili olarak...

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, cumartesi ve pazar günlerinde üç oturum halinde yapılacak olan sınavlarla ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu. Türkiye’de toplam 183 merkezde gerçekleştirilecek YKS’nin ilçede de yapılacağını kaydeden Ateşoğlu, “Bu sınavla ilgili Sınav Koordinasyon Kurulumuz var. Benim başkanlığımdaki kurulda İlçe Jandarma Komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve İlçe Sınav Koordinatörü olan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şafak Ceylan da bulunuyor. Toplantımızı yaptık ve birtakım kararlar aldık. Bu kararları ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdik.

İki günde üç ayrı oturum

Sınav, cumartesi günü bir oturum, pazar günü ise iki oturum şeklinde gerçekleşecek. Cumartesi günkü sınavımız, iki tane cezaevimiz de dahil toplam 24 merkezde olacak. Cumartesi günkü Temel Yeterlilik Testi (TYT), ilçemizde 3904 öğrencinin katımlıyla saat 10:15’te başlayacak. Öğrenciler, en geç 10:00’da hazır bulunmalılar, aksi takdirde kapılar kapatılacağı için içeri alınma şansları olmayacak. Pazar günkü oturum da 3404 öğrencinin katılımıyla 22 merkezde yapılacak. Alan Yeterlilik Testi (AYT), sabah saat 10:15’te başlayacak, öğleden sonra bir oturum daha var. Bu oturumumuz, sadece Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek çünkü bu yabancı dil sınavı olacak. Buna katılacak olan öğrenci, sadece 195 kişi.

Nüfus Müdürlüğü, hafta sonu da açık

İlk sınav, cumartesi günü sabah saat 10:15’te başlayacak ve 135 dakika sürecek. Pazar günü sabah saat 10:15’te başlayacak olan ikinci sınav ise 180 dakika sürecek. Yine aynı gün yapılacak diğer sınav ise 15:45’te başlayacak. Bu, 120 dakika sürecek ve Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi’nde yapılacak. İlçe Nüfus Müdürlüğümüz, 30 Haziran Cumartesi günü saat 07.00-17.00 arasında açık olacak. 1 Temmuz Pazar günü de 07.00-15.30 saatleri arasında açık olacak. Sınava girecek adaylardan kimliklerini unutanlar veya kaybedenler, sınav giriş belgeleriyle iki adet fotoğraf getirdiklerinde anında geçici kimlik belgelerini alarak sınava girme şansına sahip olacaklar. Bunu dışında sınav yapılacak binalarda elektrik kesintisi olmaması için TEDAŞ’a gerekli tedbirin alınması konusunda duyurumuzu yaptık.

“Gürültü yapılmamasını rica ediyorum”

Değerli halkımızdan sınavı yapılacak yerlerin etrafında gürültü yapmamalarını, araçlarında yüksek sesle müzik dinlememelerini, düğün konvoyundan çıkan sesler ve benzeri konularda cezai bir işlem uygulanmaması için duyarlı olmalarını bekliyoruz. Çocuklarımızın geleceği açısından yapılacak olan bu sınavların oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Gerekli tüm tedbirleri aldık” dedi.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme