Güney Afrika'dan 20 Yıllık Kullanım İzni Alındı

Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Karpowership firmasına, Durban, Ngqura ve Saldanha Körfezi limanlarına 20...

Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Karpowership firmasına, Durban, Ngqura ve Saldanha Körfezi limanlarına 20 yıllık kullanım izni verildiği bildirildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; uygulama, denetim ve güvenliğin Ulusal Liman ve Demir Yolu Taşımacılığı firması olan Transnet’in sorumlu olacağı bildirildi. Güney Afrika Elektrik Bakanı Kgosientsho Ramokgopa, yaptığı açıklamada Güney Afrika’nın acil durum elektrik ihtiyacını giderebilmek için yüzen enerji santrallerinin kullanılması gerektiğini dile getirdi. Güney Afrika kıtasının, Afrika’nın elektriğe en çok ihtiyaç duyan kıtası olduğu belirtilmiştir. Afrika’nın önde gelen sanayi, finans ve ticaret merkezleri bu kıtada bulunmaktadır. Bununla birlikte ülkenin elektrik üretiminin %80’ini karşılayan kömürle çalışan santrallerin çoğunun ömrünü tamamlamaları ve sık sık arızalanarak devre dışı kalmaları nedeniyle Güney Afrika’da, 2023 Ocak ayından bu yana neredeyse her gün 4 ile 12 saat arasında değişen elektrik kesintileri meydana geliyor.

Bu nedenle Karpowership firmasının yüzer enerji gemisi projesinin, Güney Afrika’nın acil elektrik ihtiyacının giderilmesinde kritik bir rol oynaması kaçınılmaz olduğu belirtilmiştir. Karpowership’in 36 yüzer enerji gemisinden 6 gigavat elektrik üretim kapasitesi bulunmaktadır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme