• Haberler
  • Asayiş
  • Gündemdeki çete lideri, polislerin kendisinden rüşvet istediğini iddia etti

Gündemdeki çete lideri, polislerin kendisinden rüşvet istediğini iddia etti

Yakalanması ile beraber gündeme gelen ve Ankara’da varlık gösteren Kaplan Çetesi’nin lideri olan Ayhan Bora Kaplan,...

Yakalanması ile beraber gündeme gelen ve Ankara’da varlık gösteren Kaplan Çetesi’nin lideri olan Ayhan Bora Kaplan, bar işletmeciliği yaptığı günlerde polislerin kendisinden rüşvet istediğini iddia etti.

Yakalanması ile gündeme gelmişti

Yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan Kaplan’ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yaşandığı gece adamlarıyla beraber ağır silahlarla TRT önünde Soylu liderliğinde toplanan gruba katıldığı, rakip çeteler çökertilirken Kaplan Çetesi’ne dokunulmadığı, uyuşturucu satıcılığı, fuhuş ve tefecilik yaptığı iddia edilmişti. Çeteye düzenlenen operasyon sırasında mensuplardan birinin evinden çok sayıda müstehcen çocuk görüntüsü çıktığı da iddialar arasında.

İfadesi ortaya çıktı

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Kaplan’ın Emniyet’e verdiği ifade ortaya çıktı. İfadelerde Kaplan, 2017 yılında bar işlettiği dönemde tanıştığı iki polis olan A.A.’nın ve N.Ç.’nin 2018’de bir restoran işlettiği dönemde, kendisinden 250 bin dolar rüşvet istediğini iddia etti. Rüşveti ödemeyi kabul etmeyen Kaplan, polisler tarafından kendisi hakkında dosya hazırlanması ile tehdit edildiğini söyledi.

Kaplan, “Ancak bir gün mekânı bastılar ve iş yapmamı engellediler. Sonra bize gelip haftalık 30 bin TL vermemiz durumunda asayiş şubenin uygulamaya gelmeyeceğini söylediler.” dedi.

Yanında gizli parayla bulundu

Kaplan, yakalandığında ayakkabısının içerisine gizlenmiş 50.000 avroyu soran görevlilere parayı cebine sığmadığı için oraya koyduğunu, yurt dışında casinolarda kazandığını söyledi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme