• Haberler
  • Günde bir yumurta yediğinizde vücudunuzda neler oluyor?

Günde bir yumurta yediğinizde vücudunuzda neler oluyor?

1-Vücudun kendi başına ürettiği 11 amino asit haricinde, işlevlerini yerine getirebilmesi için diğer 9 amino aside...

1-Vücudun kendi başına ürettiği 11 amino asit haricinde, işlevlerini yerine getirebilmesi için diğer 9 amino aside ihtiyacı vardır. Bu 9 amino asit de yumurtada bulunur.

2-Yumurtada, kemik erimesini önleyen ve kemiklerinizi güçlendiren kalsiyum bulunur. Ayrıca yumurtada bulunan D vitamini vücuttaki kalsiyum dengesini sağlayarak dişlerinizin de gelişmesini sağlar.

3-Günde bir veya iki yumurta yemek vücudunuzu virüslere, enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı korur. Yumurta yediğinizde, günlük selenyum ihtiyacınızın %22’sini almış olursunuz. Selenyum da sinir sisteminizi güçlendirir.

4-Yumurtanın içindeki B vitamini ve Omega-3 yağları saçınızı, cildinizi ve tırnaklarınızı güçlendirir.

5-Yumurtalar protein kaynağıdır. Vücut geliştirme ile uğraşıyorsanız, bolca proteine ihtiyacınız oluyor ve yumurta size yeterince protein sağlıyor.

6-Yumurtanın içinde bulunan kolin beynin büyümesini ve gelişmesini sağlar. Öte yandan kolin hafızanızı güçlendirir ve daha dakik olmanızı sağlar.

7-Çok düşük yoğunluklu lipoprotein üreten bünyelerin kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski daha yüksektir. Yapılan araştırmalarda, yumurtanın düşük yoğunluklu lipoprotein taneciklerini genişlettiği ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskinizi azalttığı görüldü.

8-Yumurtada bulunan lütein ve zeaksantin isimli antioksidanlar gözlerinizi korur ve katarakt oluşumu riskini azaltır.

9-Yumurta tüketilmesi halinde insana doygunluk hissi verir. Böylelikle açlık krizlerine girmezsiniz.

 

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme