Gümüşhane'de 'Aile Çalıştayı' düzenlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kabilinden Gümüşeller Kafe Restoran'da meydana gelen çalıştayda dalında bilirkişi adların...

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kabilinden Gümüşeller Kafe Restoran’da meydana gelen çalıştayda dalında bilirkişi adların görüşleri sesletim durumuna getirildi.

Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Sertaç Timur Demir koordinatörlüğünde meydana gelen seminerde “Aile, akreditasyon ve adalet”, “Aile içtimai kalkınma ve refah”, “Aile sahn boyu hisse senedi ve öğrenme”, “Aile yer ve iklim”, “Aile uygulayım bilimi ve dijitalleşme” ve “Aile odaklı hizmetler” başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi, dalında bilirkişi eşhas düşünüm ve hal önerilerini sunduktan sonradan hazırlanmakta olan raporlar katılımcılara sunularak değerlendirildi.

Aile içinde içtimai hastalıkların belirleme edilmesi, çözüme kavuşması, eş yapısının korunması ve eş tabanının güçlendirilmesine müteveccih çalışmalara katkıda mevcut olmak gibi planlı çalıştayda mütekellim Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, eş teriminin önemine değindi.

“Aile camianın aslını oluşturmaktadır”Ailenin bireylerin menfaatlerini geliştirmeye ve gerçekleştirmeye başladıkları evvel içtimai çatı bulunduğunu tabir fail İnan, “Bireylerin maşeri taayyüş hazırlanma süreci eş ile başlar. Aile camianın çekirdeği ve aslını oluşturmaktadır. Çalıştayda ailelerin bolluk düzeyini artırabilmek gibi alınabilecek ek tedbirler, dünkü ailelerin kurulmasını isteklendirme edecek iktisadi ve içtimai desteklerin neler olması gerektiği mevzuları danışma edildi. Ailenin sahn boyu hisse senedi ve öğrenme süreçlerini doğrulamak gibi ailelerin dünyaevi ve eş dünyasına bağlı farkındalık düzeyini ve dava bozma becerilerini artırmaya müteveccih neler yapılacağı konusu masaya yatırıldı” dedi.

Ailelerin facia ve çabuk ahval düşüncesince zihin ve farkındalık düzeylerini artıracak, hava değişikliği dair müdebbir olmalarını sağlayacak hususların da çalıştayda tartışıldığını dile getiren İnan, “Ailenin korunması ve güçlendirilmesinde hızla gelişen teknolojinin şuurlu kullanması ve teknolojik evolüsyon döneminin eş lehine kullanımının sağlanmasına müteveccih vasıtaların oluşturulması, eş bireylerinin şuurlu iletişim araçları kullanımına bağlı kapasitesinin artırılması gündeme alınmıştır. Ayrıca, eş odaklı içtimai görev uygulamalarında yaşanmış olan mesail ve önerilerin tartışıldığı çalıştaylarda, içtimai görev modelinin güçlendirilmesi ve ailelerin içtimai hizmetlere erişimlerinin artırılması düşüncesince yapılacak icraat ele alınmıştır” dedi.

“Raporlarımızı bakanlığa sunacağız”

Ailenin korunması ve güçlendirilmesinin iri ehemmiyet taşıdığını belirterek eş birliğinin altını çizen İnan, “Bugün çalıştayda raporlarını meydana getiren büyüklenme ve kuruluşlardan aramıza eklenen bilirkişi arkadaşlarımızın raporlarını değerlendirdik. İlerleyen günlerde raporlarının akıbet durumunu bizlere yeniden iletecekler ve arkası sıra Eylül ayının akıbet haftası 5 yılda müşterek meydana getirilen “Aile Şurasında” raporlarımızı Gümüşhane namına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza sunacağız” ifadelerini kullandı.

Çalıştaya ait amme müesseselerinin müdürleri, topluluk ve STK temsilcileri katıldı.

Haber

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme