Gümrük ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir?

Ömer Bolat, 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İlk, orta ve ticaret lisesi eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır....

Ömer Bolat, 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İlk, orta ve ticaret lisesi eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde uluslararası ekonomik ilişkiler bölümünden 1984 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Hollanda-Amsterdam Üniversitesi, Avrupa Enstitüsünde Avrupa çapında tamamlamış ve Almanya-Kiel Üniversitesi, Dünya Ekonomisi Enstitüsünde uluslararası ekonomi ve işletme ücreti katılmıştır.

Ömer Bolat, Marmara Üniversitesi’nde “Avrupa Para Sistemi” konulu teziyle doktora diplomasını almıştır. Askerlik görevini 1989 yılında Gölcük’te tamamlamıştır. YÖK Kanunu ve Doçentlik hükümleri sona erdikten sonra Doçentlik imtihanını başararak Uluslararası İktisat alanında Doçent unvanına sahiptir.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde uluslararası ekonomi, yönetim, işletme ve işletmecilik işletmeleri yüksek lisans dersleri vermektedir.

Ömer Bolat, İktisadi Kalkınma Vakfı’nda (İKV) uzman-araştırmacı olarak katıldı ve ardından 1993 yılında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevine başladı. MÜSİAD Yönetim Kurulu’nda toplam 15 yıl görev yapmış ve 4 yıl boyunca MÜSİAD Genel Başkanı olarak görev almıştır. Ayrıca, Dış İlişkiler Kurulu (TOBB-DEİK Ekonomik) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi olarak görevlendirmiştir.

Ömer Bolat, evin ve evin birçok seminer, kurs ve sempozyuma katılmış, birçok rapor, kitap ve makale yayınlamıştır. İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir.

Özel hayatta ALBAYRAK Holding A.Ş.’de Genel Koordinatör (CEO) olarak görev yapmaktadır. Ayrıca AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) üyesi ve Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Şu anda AK Parti “Siyasi Erdem ve Etik Kurulu” Asıl Üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk sahibidir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme