• Haberler
  • İzmir
  • Grevdeki ulaşım işçileri Tunç Soyer’i yalanladı “öyle rakamlar görmedik”

Grevdeki ulaşım işçileri Tunç Soyer’i yalanladı “öyle rakamlar görmedik”

Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş sendikasında örgütlü olan İzmir metro ve tramvay işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla...

Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş sendikasında örgütlü olan İzmir metro ve tramvay işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine greve çıkmıştı. Grev devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada işçilere en düşük maaş teklifinin 22 bin lira olduğunu, ancak metro ve tramvay işçilerinin 33 bin lira talep ettiğini paylaştı.

Grevdeki işçiler ise bu rakamları yalanladı. SolTV’ye konuşan grevdeki bir işçi, sosyal medyada paylaşılan rakamlardaki maaşların işçiler tarafından alınmadığını, böyle bir talebin de bulunmadığını söyledi. Başka bir işçi ise Haziran ayında aldıkları maaşın 11.250 lira olduğunu vurguladı.

Başka bir ulaşım işçisi ise “Tunç Soyer bize sözde 25 bin lira teklif etmiş. Biz o teklifi almadık, duymadık daha doğrusu. Sadece sosyal medyada yazmışlar, paylaşmışlar” ifadelerini kullandı.

İşçilerden bir diğeri de aynı şekilde bu maaşı aldıklarını yalanladı, “maaş bordrolarımız elimizde, paylaşabiliriz” dedi.

Grevdeki işçiler, gerçekte kazandıkları paranın ise asgari ücret olduğundan yakındı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme