• Haberler
  • Spor
  • Göztepe, 2 Maç Saha Kapatma Cezasına İtiraz Edecek

Göztepe, 2 Maç Saha Kapatma Cezasına İtiraz Edecek

Göztepe, Fenerbahçe maçında aldığı 2 maç saha kapatma cezasına itiraz edecek

Süper Lig’in 2. hafta mücadelesinde oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçının ardından, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Göztepe’ye verilen 2 maçlık saha kapatma cezasına itiraz etme kararı alındı. Göztepe Spor Kulübü, 22 Ağustos 2024 tarihinde açıklanan PFDK kararlarına ilişkin itiraz haklarını kullanmak üzere gerekli çalışmalara başladığını duyurdu.
Göztepe'nin PFDK tarafından aldığı diğer cezalar ise şu şekilde:
•    Çirkin ve Kötü Tezahürat: Göztepe taraftarlarının maç sırasında gerçekleştirdiği çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu maçta ilk kez gerçekleştirildiği için ihtar cezası verildi. Ayrıca, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan bazı tribün bloklarındaki (Doğu Tribünü 213, 214; Batı Tribünü 224; Kuzey Tribünü 207; Güney Tribünü 219; Batı VIP Tribünü 225) seyircilerin elektronik bilet kartlarının bloke edilmesine ve bir sonraki ev sahibi maçta girişlerinin engellenmesine karar verildi.
•    Merdiven Boşlukları: Göztepe'nin merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle 90 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
•    Hak Mahrumiyeti: Göztepe görevlisi Fatih Özkan'ın, akreditasyon talimatına aykırı eylemleri ve rakip takım kulüp başkanına yönelik saldırısı nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.
Göztepe Spor Kulübü, alınan bu cezalarla ilgili itiraz sürecini başlatarak, cezalara karşı hukuki mücadele başlatacak. Kulüp, kararların gözden geçirilmesini talep ederek, taraftarları ve camiası için adil bir çözüm arayışında olacak.
 

Bakmadan Geçme