Gözler Meclis’in Üstünde

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kazandı. Bu durumda gözler yeni kabinede olacak. Cumhurbaşkanı...

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kazandı.

Bu durumda gözler yeni kabinede olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da aralarında bulunduğu kabine üyeleri milletvekili oldu.

Kabine üyelerinin görevleri Meclis Genel Kurulu’nda yemin ettikten hemen sonra sona erecek. Bu nedenle yeni kabinenin milletvekili yemin töreninden önce oluşması bekleniyor.

YSK’nın kesin sonuçları yakın zamanda açıklaması bekleniyor. Bu çerçevede Meclis Genel Kurulu’nun ise 1 ya da 2 Haziran tarihleri arasında toplanılacağı düşünülüyor.

İç tüzük gereği meclisi en yaşlı üye yönetecek. O isim de 1 Ocak 1948 doğumlu olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olacak.

Meclis Başkanı sıfatıyla Genel Kurul’da ilk yemini de MHP lideri Devlet Bahçeli edecek. Bahçeli’nin ardından ise diğer milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabetik sırasına göre sırayla antlarını içecek.

Ant sırası Ankara milletvekillerine geldiğinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda olacaklar.

Milletvekilleri yemin etmelerinin ardından göreve başlamış olacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme