• Haberler
  • İzmir
  • Görevinden el çektirilen Serdar Aksoy’un karar duruşması

Görevinden el çektirilen Serdar Aksoy’un karar duruşması

Menemen Belediye Başkanı iken, yolsuzluk ve irtikap suçlamasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden el çektirilen Serdar Aksoy’un...

Menemen Belediye Başkanı iken, yolsuzluk ve irtikap suçlamasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden el çektirilen Serdar Aksoy’un karar duruşması bugün Karşıyaka Adliyesi’nde gerçekleştirildi.

Aksoy, karar duruşmasında yaptığı son savunmasında şu ifadeleri kullandı:

“İddianame olsun, mütalaa olsun tamamı ama tamamı o onu dedi, bu bunu dedi, şu şunu dedi… Bir tane somut delil söz konusu değil. Bilirkişi raporu ortada, imzanın ve evrakın sahte olduğu ortada. 3 tane bilirkişiyi tayin eden, Menemen Belediyesi’nde 3 bilirkişinin rapor hazırlamasını isteyen ve kamu zararını tespit eden ben, kamu zararını kapattıran benim. Aynı zamanda da Menemen Belediyesi’nden bundan yaklaşık 3-4 ay önce gelen yazıda da çok açık ve net şekilde burada suçlu olmadığımızı belirtiyor. Menemen Belediyesi’nden gelen yazıda ‘Zimmet yoktur’ diyor. Biz zimmetten 7,5 ay içeride yattık. Zimmetten dolayı da makamımızdan olduk, millet iradesi elimizden alındı”.

Aksoy savunmasının devamında şunları ifade etti:

“Bir diğer husus Ali K. ile ilgilidir, Ali K. şu an hapistedir. K’nın işine neden söz verilmiştir; çünkü vermiş olduğumuz faturaları kontrol etmesi gerekirken naylon faturalar olduğunu düşündüğümüz bir önceki dönemden gelen faturalardır bunlar, bu faturaların sosyal medyada yayınlandığını gördüğümüz için Ali K’yı ben görevinden aldım. Şimdi K. 2023/2603 sayılı dosyadan dolayı içerdedir. Dosyanın gerekçesi; rüşvet, tehdit, şantaj ve tarihi eser kaçakçılığıdır. K’dan şüpheli sıfatıyla polisin ifade aldığını biliyoruz. M.Ç’nin söylemiş olduğu her şeyin yalan olduğu ortaya çıktı. Bunlar; bilgisayardan benim istediğim raporun silindiğini söylemişti. Silinmediği bilirkişi raporunda ortaya çıktı. Rüzgar gülleriyle ilgili talebi mevcuttu, bu talebe Avukat Zübeyde Hanım da şahittir. D.A isimli şahıs M.Ç’nin sekreteridir. Söylediklerinin hiçbiri doğru değil, yolda görsem kendisini tanımam, konuşmuşluğum yoktur”.

‘BEN KİMSEYE MOBBİNG UYGULAMADIM’

“Bir diğerinin ise ben gözaltındayken kendisini tehdit ettiğime dair bir söylem söz konusu vardır. Benim dibimde polis vardı, polis benim yanımdan hiç ayrılmadı. Böyle bir şey olsa zaten polis orada devreye girerdi. Diğer husus mobbing uygulama olayı… Ben kimseye mobbing uygulamadım. Ben bu işle ilgili kimler sorumluysa hepsini çağırıp hepsinden savunma istedim. Bunu sokakta dolaşan Ayşe’ye Ahmet’e soracak değildim. Tabi ki oradaki çalışanlara soracaktım. M.O’dan savunma istemedim”.

‘BÜROKRATLARLA YOĞUN TELAŞ İÇİNDEYDİK’

“Bu olaylar olurken Cumhurbaşkanı Menemen’e geldi. Biz o sırada M.Ç, M.İ ve diğer çalışan arkadaşlarımla ben Cumhurbaşkanını karşılamak için ve gelmeden önce kentin temizlenmesi için, kaymakam ve emniyet müdürü başta olmak üzere diğer bürokratlarla yoğun telaş içindeydik. Hemen akabinde de ben bununla ilgili belediyede soruşturmayı başlattım. Hatta Menemen Belediye Meclis Üyesi İ.P’nin söylediği husus vardı; Serdar Aksoy bize dosyayı verdi, diye.. Evet. Dosyayı verdim. Bizzat CHP Menemen İlçe Başkanlığı’nda tüm belediye meclis üyelerine dosyayı verdim. Ve bununla ilgili belediyeden gerekli işlemlerin yapılmasını istedim.. Son olarak; ben adalet istiyorum, beraatimi istiyorum, millet iradesinin artık yerine geçmesini istiyorum”.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme