Google Dil bilgisi Hocası oluyor

Google, yapay zeka özelliklerine bir yenisi daha ekleyerek, artık dil bilgisi uyumluluğunu tek tıklama ile kontrol...

Google, yapay zeka özelliklerine bir yenisi daha ekleyerek, artık dil bilgisi uyumluluğunu tek tıklama ile kontrol etme imkanı sunuyor. Bing’in ChatGPT entegrasyonunun etkisiyle, Google hızla yeni yapay zeka özelliklerini kullanıma sunmaya başlamıştır. Yakın tarihlerde, arama sonuçlarına yapay zeka tabanlı cevapların ekleneceği de görülmüştür.

Google arama motoruna getirilen bu özelliklerden biri daha duyuruldu. Artık yazdığınız metni dil bilgisi kurallarına uyumluluğu açısından kontrol edebilirsiniz.

Şu an sadece İngilizce dilini destekleyen bu özellik, kullanıcının istediği metinle “check grammar” veya “grammar checker” gibi anahtar kelimeleri aratarak Google arama çubuğunda kullanılabilir hale gelir.

Yaptığınız arama sonrasında metinde hata varsa, bu hataların düzeltilmiş hali arama sonuçları bölümünde size sunulur. Eğer metin hatasızsa, yeşil bir tik ile belirtilecektir. Ancak dil bilgisi kurallarına uygunluğunun kontrolü, cümlenin Google’ın arama politikalarına da uyması gerekmektedir.

Ancak, dil kurallarına uygunluğun kontrol edilemeyeceği içerik türleri şunlardır:
– Tehlikeli içerik
– Rahatsız edici içerik
– Nefret dolu içerik
– Tıbbi içerik
– Müstehcen içerik
– Terör içeriği
– Şiddet ve kan
– Kaba dil ve küfür

Bu yeni özellik sayesinde yapılan düzeltmelere, Google Çeviri’de olduğu gibi geri bildirimde bulunabilirsiniz. Eğer bu özelliği henüz göremiyorsanız, bir süre daha beklemek gerekebilir.

SOSYAL MEDYA

Bakmadan Geçme