Gölcük'te bayram bereketi

Termometrelerin 40 dereceyi göstermesiyle vatandaşlar, bayramı da fırsat bilerek 1240 rakıma sahip Ege'nin turizm cenneti Gölcük'e...

Termometrelerin 40 dereceyi göstermesiyle vatandaşlar, bayramı da fırsat bilerek 1240 rakıma sahip Ege’nin turizm cenneti Gölcük’e akın ettiler. Gölcük’ün nüfusu, bayramın ikinci gününde neredeyse on katına çıktı. Otelciler, marketler, çay bahçesi işletmecileri, aile restoranı işletmecileri, fırıncı ve pideciler, bayramın bereketini yaşadılar.

Gölcük’ün serin ortamını tercih eden vatandaşlardan Özcan Kavacık, “Ödemiş çok sıcak ama burası gayet iyi. Ailece gelinebilecek en güzel yerlerden birisi. Sadece Ödemiş’ten değil, tüm Ege’den vatandaşlar geliyor. Buraya uzun yıllardan beri geliyoruz. Futbolculuk dönemimde oynadığım takımlarla buraya kampa gelmiştik. Buraya yeni tesisler kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü burada uzun yıllardan beri sadece iki otel var. Birisinin tadilatta olmasıyla nedeniyle bu sayı bire düştü. Takımların yoğun bir şekilde ilgi göstereceğini düşünürsek gayet az. Burada yalnız bir futbol sahasının olması da yetersiz. En az üç ayrı idman sahası olması gerekir” dedi.

Prenses Otel’in bahçe bölümü işletmecisi Birsen Harupçu, “Bahçemiz daha çok ailelere hitap ediyor. Sıcaklardan dolayı kurtuluşu burada bulan ve yaylamıza gelen ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Göl kenarı, oksijeni bol, serin yayla havasında onları memnun etmeye çalışıyoruz. Yöresel yiyeceklerimizi de tanıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Gölcüklü işletmeci Eşref Harupçu, “Son günlerde sıcaklığın artmasıyla birlikte insanlarımız, buranın serin ortamından yararlanmak amacıyla geliyorlar. Kış turizmin yanında yaz turizmi de son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme