Gökçen basketbol potası

Gökçen Belediye Meclis Üyesi Türkmen Koşer’i askerde komutanım olması münasebetiyle 1970 yılından beri iyi tanıyorum. Zaman...

Gökçen Belediye Meclis Üyesi Türkmen Koşer’i askerde komutanım olması münasebetiyle 1970 yılından beri iyi tanıyorum. Zaman zaman yanına gidiyordum. Gökçen Belediye Başkanı ile de onun sayesinde tanışma şansını yakalamıştım.

Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, her seçilmiş gibi seçildiği yöreye hizmet verebilmek için sınırlarını zorlayarak mücadele veriyordu. Belediye olarak Gökçen’e bir ortaokul binası yaptırmışlardı ancak okulun basketbol sahası yoktu. Bu noksanlığı bana bir ziyaretim sırasında anlattılar.

Bir gün sonra dönemin Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’in yanına giderek Gökçen’deki okulun noksanı olan basketbol sahasını anlattım. Başkan Bekir Keskin, “Seninle Gökçen Belediye Başkanı’nın yanına gidelim, bir çayını içelim” dedi. Beraberce Gökçen’e gittik. Başkanlıkta çay içerken okulun ihtiyacı olan basketbol sahası ile ilgili bilgi aldı. Gökçen, Ödemiş Belediyesi’nin hizmet sınırlarında olmamasına rağmen söz konusu çocukların eğitimi olacağı için Bekir Keskin, tereddüt etmeden yardımcı olacağını söyledi. O hafta okulun basketbol sahasının düzenlenmesi için belediye ekiplerini gönderdi ve sahanın çevresine de ayrıca oturma bankları yaptırdı.

Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem ve askerdeki komutanım Belediye Meclis Üyesi Türkmen Koşar, benim şahsımda Başkan Bekir Keskin’e plaket vermek istediler. Başkan Keskin de, “Plaket, bu işi gerçekleştirmek için ısrarcı olan İl Genel Meclis Üyesi Adnan Saygılıer’e verilsin” dedi.

İşim icabı Gökçen üzerinden Tire’ye giderken basketbol sahasını gördüğümde aklıma bu anı gelir. Gökçen Belediye Başkanım ile her görüştüğümde bu konu gündeme geldiğinde o gün göstermiş olduğumuz çabaların çocuklarımızın eğitimine ufak bir katkı olması, beni de mutlu ediyor. Şimdi anlıyorum ki makamlar gelip geçicidir. Makam ve yetkiler elinizde iken insanları memnun edecek bir iş yapıyor, bir ağaç dikip gölgesinde dinlenebiliyor musunuz? Meyvesinden faydalanabiliyor musunuz? Güzel olan, kalıcı olan bu. Kalın sağlıcakla.

Bakmadan Geçme