• Haberler
  • Asayiş
  • ‘Göçmenler, Türkiye’de suç oranını aşağıya çekiyor’

‘Göçmenler, Türkiye’de suç oranını aşağıya çekiyor’

Gazetecilerle bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Fatih’te basın mensupları ile...

Gazetecilerle bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Fatih’te basın mensupları ile bir araya gelen Gül, İstanbul’da suçla mücadele hakkında yaptığı açıklama sırasında suça bulaşan göçmenler için “Her şeyin nizamı var. Uyuşturucu, terör, cinsel taciz ve benzeri suçlara karıştıysa bunu da sınır dışı ediyoruz. Dolayısıyla da bizim göç politikamız merhametin eksen, adalet eksenli, kimseye zulüm değil. Kimsenin burada başıboş dolaşmasına da müsaade etmiyoruz. Bu uygulama devam ettiği müddetçe ki böyle bir politika var devam edecek” dedi.

Ruhsatlı silahlanma ile bireysel silahlanma arasındaki farka dikkat çeken Gül, suç işlemekte kullanılan silahlar arasında ruhsatlı olanların oranının çok düşük olduğunu belirtti.

Ruhsatsız olarak silahlanan kişilerin de var olduğunu belirten Gül, bu şekilde elde edilmiş pek çok silahın da şok uygulamalarında, Emniyet ve Jandarma tarafından yapılan aramalarda ele geçirildiğini söyledi.

Son zamanlarda bölgede işlenen suçlarla sürekli gündemdeki yerine koruyan Esenyurt’ta bu yıl, geçtiğimiz yıla oranla %9 daha az suç işlendiğini de belirten Gül, mülteciler için yaptığı açıklamalarda ise “Şehir genelinde 100 Türk vatandaşından 6’sı suç işliyorsa aynı sayıyla oranlarsak 100 yabancıdan 1 yabancı suç işliyor. Kısa süre içinde düzensiz göç İstanbul’un gündeminden çıkacak. Suça karışan her yabancıyı gözünün yaşına bakmadan sınır dışı edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme