• Haberler
  • Genel
  • Gıda sistemi dönüşümüne bitki bazlı yaklaşım

Gıda sistemi dönüşümüne bitki bazlı yaklaşım

Gezegenimizin ve insanlığın geleceği için gıda sistemi dönüşümüne bilimsel, işbirlikçi, sürdürülebilir, bütünsel ve sistematik bir yaklaşım...

Gezegenimizin ve insanlığın geleceği için gıda sistemi dönüşümüne bilimsel, işbirlikçi, sürdürülebilir, bütünsel ve sistematik bir yaklaşım olması gerekiyor. Bu yaklaşımın yolu ise bitkisel bazlı gıdalara yönelik farkındalığı ve inovasyonu arttırmaktan geçiyor. Bitki bazlı gıdalara yönelik talep ve üretim arttıkça, sürdürülebilir bir gelecek için umut da artıyor. Türkiye’de de bu konuda lider olma gibi bir rol oynama hedefiyle Aralık 2022’de çalışmalara başlayan Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN), bitki bazlı gıdaları sürdürülebilir ve bilimsel bir yaklaşımla gıda sistemi dönüşümünün odağına almayı hedefliyor. Bitki bazlı gıdaların sürdürülebilirlik için önemini vurgulayan BİTKİDEN, Türkiye’nin bitki bazlı gıda potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

BİTKİDEN’in bitki bazlı gıdaların sürdürülebilirliği hakkında yapılması gereken regülasyon hazırlıklarına katkıda bulunmak ve tüketicilerde bilinç yaratmak için öncü rol üstleneceğine değinen Ebru Akdağ, “Toplum sağlığını ve çevreyi ilgilendiren konularda daha vizyoner bir oluşum yaratmak amacıyla; Uluslararası Bitki Bazlı Çalışma Grubu ve Avrupa Birliği Bitkisel Bazlı Gıdalar Birliği’nin üyesi olarak küresel bir bilgi birikimiyle yolculuğumuza başlıyoruz. Hedefimiz; bitki bazlı gıdaları sürdürülebilir ve bilimsel bir yaklaşımla gıda sistemi dönüşümünün odağına almak” diye ifade etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme