Gergedan sinirlenince olanlar oldu

Hayvanat bahçesinde temizlik yapan kadın(33) bakıcı gergedanın saldırısına uğradı. Salzburg polisinden yapılan açıklamada, kadın görevliye günlük...

Hayvanat bahçesinde temizlik yapan kadın(33) bakıcı gergedanın saldırısına uğradı. Salzburg polisinden yapılan açıklamada, kadın görevliye günlük bakım ve temizlik işleri yaparken gergedanın saldırdığı ve ağır yaralanan bakıcının öldüğü açıklandı.

Açıklamada, kadın personele yardıma gelen erkek(34) bakıcı da gergedandan nasibini aldı. Durumunun  ağır olduğu ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Hayvanat Bahçesi Müdürü Sabine Grebner, yaptığı basın açıklamasında, yaşamını kaybeden bakıcının çok tecrübeli, her daim dikkatli ve hayvanlara karşı özel bir yeteneğinin bulunduğunu söyledi.

Olayın günlük bakım sırasında gerçekleştiğini anlatan Grebner, bakıcının 1,8 ton ağırlığındaki gergedana haşerelere karşı bir krem sürerken saldırıya maruz kaldığını, bu işlemin de her gün yapılan normal bir uygulama olduğunu ifade etti.

Hayvanat bahçesinde 4 gergedanın bulunduğunu ve onların bakıma alışık hayvanlar olduğunu dile getiren Grebner, 30 yaşındaki gergedanın neden saldırdığının henüz çözülemediği kaydetti.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme