• Haberler
  • Gündem
  • 'Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasi' projesi, AB Ulusal Ajansınca kabul edildi

'Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasi' projesi, AB Ulusal Ajansınca kabul edildi

İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğünce hazırlanmakta olan ve büyükşehirler haricinde müşterek yegâne Erzincan'ın geçmiş olduğu 52...

İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğünce hazırlanmakta olan ve büyükşehirler haricinde müşterek yegâne Erzincan’ın geçmiş olduğu 52 bin Euro destekli “Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasi” projesi, Avrupa Birliği (AB) Ulusal Ajansınca kabul edildi.

Kabul gören proje ve hazırlanmakta olan öbür planlar için ajans muhabirlerine bilim sağlayan İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, “Göreve başladığımız geçmiş haftalarda dediğimiz kabil yapmış olduğumuz projelerde ilgilendiren bilim vereceğim. Avrupa Birliğine sunduğumuz projelerimiz var. Onlardan müşterek tanesi Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi projesi. Projemiz 52 bin Euro denli müşterek dayanak takanak Avrupa Birliği Ulusal Ajansından. Bu proje çerçevesinde neler yapacağımızla ilgilendiren bahsedeceğim. Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Tunceli kazanmak neredeyse dört ilimiz mevcut semt müdürlüğü olarak. Tunceli, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan merkezimiz. Bu dört ilde site diplomasisi çalıştayı yapacağız. Kent diplomasisi dediğimizde az buçuk anahtar olursak, İletişim Başkanlığımızın amme diplomasisi dairesi var. Bu kat ülkemizin evren halkoyu gözetiminde savlarını pekiştirmek, gerçeklik ardındaki mücadelesini arkalamak namına müşterek aşırı paneller düzenleniyor. Bizde semt müdürlüğü şekilde buna koşut ne yapabiliri niteleyerek düşündüğümüzde domestik kurda site diplomasisine müteveccih müşterek emek vermek gerçekleştirmek istedik. Kent diplomasisi de tanınırlığını ve dobra bilirliğini bildirmek neredeyse meydana getirilen müşterek çalışkanlık aslında. Daha öncesinde mamul örnekleri vardır. Artık çağımızda arsıulusal etkinlikler kentler de yapıldığı devir o kentin tanıtımına aşırı iri yardımı oluyor. Yabancı öğrencilerin site için bilgilendirilmesi ve bu sayede özlük vatanlarında mektepli şekilde devir geçirdikleri şehri ve ülkeyi dobra tanıtıcı birer murahhas olması kabil insanca diplomatlık dediğimiz müşterek konu. Bunlar çeşitlendirile bilinir. Çalıştayları ika maksadımızda doğrusu bunları konuşmak. Çalıştay gruplarında akademisyenler, matbuat mensupları, şehremaneti temsilcileri, darülfünun öğrencileri olacak. Bu ekiple konuşacağımız mevzular bu kentin tanınırlığını arttıracak stratejileri belirlemek. Dört ilimizdeki çalıştayları tamamladıktan sonraları lehçe müşterek deyiş ortaya çıkma ve bu lehçe deyiş başkanlığımıza sunulacak. Burada gayemiz müşterek güreşçi köprüsü ihdas etmek aslında. Yani gençlerin yönetime katılmasını sağlamak. Karar kabul etme mekanizmalarında gençlerle yerelle tarz ortada müşterek güreşçi köprüsü ihdas etmek faaliyeti mevcut ayrımsız zamanda. En böylelikle da Erzincan’da müşterek millî zirvede planlıyoruz. Erzincan da geçmiş olacak” niteleyerek konuştu.

Akkaya, bunun haricinde gene KUDAKA ajansına müracaat meydana getirilen “Ticari Dron Ehliyeti” projesinden bahsederek, “Bu projeyle de ticari dron ehliyeti eğitimi vereceğiz. Eğitime 40 şahsiyet müşterek saptanca ayrıldı. Dört ilimizden matbuat çalışanları katılacak. Bunun yanında amme kurumlarda fariza özne tanıtma görevlileri, Kültür Turizm İl Müdürlüklerinde mevcut ise fariza özne tanıtma görevlileri de bu tahsile katılacaklar. Bu terbiye sonucunda de ticari dron eğitimine ehil olacaklar. Bunun yanında şuan sahamızda dört üniversitemiz mevcut ancak dü üniversitemizde İletişim Fakültesi var. Bu dü üniversitenin İletişim Fakültesi öğrencileriyle Ankara’da müşterek yolculuk ayarlamak istiyoruz. Plan ortaya koyacağız, TRT, AA, İletişim Başkanlığı kabil kurumlarda onlara sunumlar yapılmasını planlıyoruz. Aynı sürede Ankara’da müşterek yolculuk olacak. Gençlerin ufkunu açmasını, ülkemize, milletimize aidiyetlerinin arttırılması ve geleceğe müteveccih dobra planlar dobra hedefler koymalarını kendileri sağlamayı amaçlıyoruz bu faaliyetimizde de” biçiminde konuştu.

Haber

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme